Yalova'daki Su Sıkıntısı

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, Yalova Belediyesinin, kentteki su kesintilerinin sorumlusunun birlik olduğu iddialarına ilişkin, "Hükümet, Bakanlık ve Yeşil Körfez Su Birliği bu konuda üzerine düşen her şeyi yapıyor. Yalova Belediyesi de üzerine düşeni yapsın" dedi.


Nergiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, birlik olarak görevlerinin barajdan, Yalova merkezde bulunan su depolarına nüfusa yetecek kadar suyu aktarmak olduğunu söyledi.

Suyun merkeze nasıl dağıtılacağı ya da kesintilerin ne zaman yapılacağının tamamen belediyenin sorumluluğunda bulunduğunu belirten Nergiz, şöyle konuştu:

"Kesintinin sorumlusunun Yeşil Körfez Su Birliğiymiş gibi gösterilmesi su üzerinden siyaset yapmaktır. Yalova Belediyesinin her ortamda su kesintilerinin sorumlusunun Yeşil Körfez Su Birliği olduğunu söylemesi halkı yanıltmaktır. Birliğinin görevi suyu üye belediyelerin su depolarına kadar ulaştırmak ve her gün nüfusa yetecek kadar suyun ulaştırılmasıdır. Biz birlik olarak Yalova Belediyesine merkezin şu anki nüfusunu hesaplayıp yüzde 30 fazlasıyla su vereceğimizi ilettik. Biz kendi programımızı uyguluyoruz. Onlar da kendi kesinti programlarını uygulayacaklar. Bundan sonra kesintiyi nasıl ve ne şekilde yapacaklarının yetkisi tamamen belediyenin sorumluluğundadır. Biz birlik olarak suyu belediyelerin depolarına götürmekle yükümlüyüz. Biz bu sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Merkez nüfusa yetecek kadar suyu, hatta yüzde 30 fazlasını depolara basıyoruz. Biz birlik olarak sabah 04.00'ten akşam 18.00'e kadar su veriyoruz. Bunun paylaştırmasını kendisi yapacak."

Yalova Belediyesinin kendi sınırlarında ciddi bir kayıp kaçak sorunu olduğunu söyleyen Nergiz, "Belediyenin bunu çözmesi lazım. Bu kayıp kaçağın faturasını da tutup birliğe kesmeyecek. Su kesintisini Yeşil Körfez Su Birliğinin yapmadığını en iyi bilen kurum da Yalova Belediyesidir. Kayıp kaçaklarına müdahale edemedikleri için elleri kolları bağlı olduğu için su üzerinden siyaset yapıyorlar. Herkesin cesur olması lazım. Hükümet, Bakanlık ve Yeşil Körfez Su Birliği bu konuda üzerine düşen her şeyi yapıyor. Yalova Belediyesi de üzerine düşeni yapsın" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA