Vatikan, Papa'nın Arnavutluk Gezisine Dair Güvenlik Endişesi Taşımıyor

Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, Irak ve Suriye'deki sansasyonel terör eylemleriyle gündeme gelen Irak-Şam İslam Devleti'nin herkesi endişelendirdiğini ancak Papa Franciscus'un Arnavutluk ziyaretine ilişkin özel bir tehdidin olmadığını bildirdi.

Vatikan Sözcüsü Lombardi, Arnavutluk'a bu pazar günü, günübirlik ziyaret gerçekleştirecek Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un bu gezisine ilişkin bilgi verdi.
İlk kez Avrupa'da bir ülkeyi ziyaret edecek Papa'nın Arnavutluk gezisine dair IŞİD'den kaynaklanabilecek güvenlik sıkıntısının olup olmadığı sorusu yöneltilen Lombardi, "IŞİD'in hikayesinden ve Ortadoğu'da yaşananlardan dolayı herkes endişeli ama Arnavutluk ziyaretine ilişkin spesifik bir tehdit sözkonusu değil. Bunun için özel önlemler alınıyor" şeklinde yanıtladı.
Arnavutların, Papa'nın daha fazla kalmasını istemesini anladıklarını ancak ruhani liderin kısa seyahatleri sevdiğini belirtti.

Lombardi, Papa Franciscus'un Arnavutluk ziyaretinin oldukça yoğun olduğunu da kaydetti.

Sözcü Federico Lombardi, Papa'nın Aziz Petrus Meydanı'nda inananları selamlarken kullandığı jeep tipindeki aracını Arnavutluk'ta kullanacağını ve halkla buluşmasını engelleyecek şeylerin olmamasını arzu ettiğini söyledi.

İtalyan basınında geçen haftalarda çıkan bazı haberlerde, bölgedeki istihbarat birimlerine dayandırılarak IŞİD'e sempatiyle bakan bir grup radikal Kosovalı'nın, Papa Franciscus'a Arnavutluk gezisinde suikast düzenleyebileceği ileri sürülmüştü.
Kaynak: AA