Mardin'de Okul Açılışı Yapıldı

Mardinli hayırsever iş adamı Mehmet Konuş ve eşi tarafından yaptırılan okulun açılışı gerçekleştirildi.

Mardin'de Okul Açılışı Yapıldı

Okulun açılışı ve 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası programına Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Mardin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, il protokolü, iş adamları, STK temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Burada konuşan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, 17 milyonluk bir eğitim ordularının olduğunu söyledi.

Vali Taşkesen, “Bunlardan 16 milyonunu öğrenciler oluşturuyor. Hollanda, Yunanistan, Bulgaristan gibi birçok ülke nüfusundan daha fazla sadece öğrencilerimiz var. Bu eğitim ordumuzun beklentileri karşısında ağır bir yükün altında olan eğitim sistemimiz var. Bu eğitim sistemi üçlü bir saç ayağına oturuyor. Eğitim aslında evde başlıyor. Çocuklarımıza madden refah sağlama konusunda hiçbir sıkıntımız yok, ama manevi yön çok tartışılır. Aileler, kaliteli beraberlik ve birlikteliğe çok önem vermesi gerekiyor. Çocuklarımıza sevgiyle yaklaşarak onlara sevgimizi hissettirmemiz lazım. 2014-2015 eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyor ve bu okulun yapımında emeği geçen Konuş ailesine de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Akdağ ise, öğrencilerin ülkelerine faydalı birer birey olmalarını arzuladıklarını söyledi.

Akdağ, “Milli eğitim olarak isteğimiz şudur ki bu güzel eserlerin hayat bulması için okul temelli mesleki gelişim projesini gerçekleştirmek istiyoruz. Bu proje okulla öğrenciyi veliyle okulu idare ile okulu birleştiren bir çalışma. Okul zamanların da dersleri sevmezdik çünkü sürekli bilgi aktarılırdı. Bizim arzumuz öğrencilerimize dersleri nasıl sevdirebiliriz. Bunun en önemli etkeni çocuklarımızın eğlenerek eğitim merkezlerinde aldıkları eğitimi görmelerini sağlamaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okulun açılışı gerçekleştirildi.

Kurdele kesiminin ardından Vali Taşkesen ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Kaynak: İHA