Polisten Eğitim Yılı Tedbirleri

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Samsun’daki eğitim-öğretim kurumlarında 15 Eylül 2014 tarihinde başlayacak olan “Güvenli Eğitim Projesi” hazırlandı.


2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde uygulanacak projeyle; öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürmeleri, olaylara karşı korunmaları ve olayların önlenmesi amaçlanıyor.

OKUL İRTİBAT GÖREVLİLERİ
Öğrencilerin ve okulun güvenliği konusunda okul müdürlükleri ile Emniyet Müdürlüğü arasındaki koordinasyonu sağlamak üzere okul irtibat görevlileri belirlendi. İl merkezinde 34 ilkokul, 49 ortaokul, 46 lise ve 18 özel okul olmak üzere toplam 148 okulda, 7 başpolis memuru, 141 polis memuru irtibat görevlisi ile bu görevliler ile ilgili olarak 36 şube müdürü ile 8 emniyet amiri ise denetim ve koordinasyonunu sağlamak üzere görevlendirildi. Ayrıca ilde bulunan 32 dershanede 2 başpolis memuru ve 30 polis memuru olmak üzere toplam 32 irtibat görevlisi görevlendirildi.

OKUL ÇEVRESİNDE EKİP VE DEVRİYE
Emniyet Müdürlüğü ayrıca, öğrencilerin huzur içerisinde okul gidiş ve gelişlerinin sağlanması, eğitim-öğretim esnasında okul çevresinde güvenliğin sağlanması, okul ile ilgisi olmayan kişilerce rahatsız edilmelerini önlemek amacıyla okul önlerinde ve yakın çevrelerinde 58 ekip ve devriyeler görevlendirdi.
Kaynak: İHA