Mardin'deki Elektrik Sorunu

Mardin'deki elektrik kesintisi sorununa ilişkin AK Parti İl Başkanlığı'nda toplantı yapıldı.


Mardin merkez ile Kızıltepe, Nusaybin ve Derik ilçesindeki meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile muhtarlardan oluşan bir grup, parti binasında AK Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide ile görüştü.

Fide toplantıda yaptığı konuşmada, sorunun buraya kadar ulaşmasından rahatsızlık duyduklarını, el birliği ile soruna çözüm bulunacağı ümidini taşıdıklarını söyledi.

Sorun ve çözüm önerilerinin iletilmesi için gerekli desteklerinin verileceğini belirten Fide "Biz bu konuda her zaman çiftçinin yanındayız. Bu raporları da ilgili yerlere randevu konusunda bize bir şey düşüyorsa hatta sizinle gelmeye kadar ne gerekiyorsa biz varız ve biz bu bölgenin çiftçinin bu badireden çıkmasını istiyoruz. Bu konuda çiftçinin yararı ve menfaati için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Dündar ise hazırlanacak raporda hükümetin desteği ve çiftçilerin harcayacağı elektriklerin borcunu ödemesi ile bu sorunun aşılacağını belirterek, "Çiftçilerimizin ödemelerini yapmaları için çağrıda bulunacağız. DEDAŞ'ı bir yana bırakarak hükümetimizden bir enerji desteği oluşturmasını isteyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA