Kürdistan Hukukçular Derneğinin Kuruluş Başvurusu

Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesinden, Kürdistan Hukukçular Derneğinin kuruluşu için başvuruda bulunan avukatlarla dayanışma içinde olunduğu bildirildi.


Dernekten yapılan açıklamada, "Diyarbakır merkezli olarak kurulmak istenen Kürdistan Hukukçular Derneğindeki Kürdistan adının İçişleri Bakanlığı tarafından anayasaya aykırı bulunduğunun ve dernek yöneticisi avukatlar hakkında Dernekler Kanunu'na muhalefet etmekten suç duyurusunda bulunulduğunun öğrenildiği" belirtildi.

İzin verilmeme gerekçesinin "Kürdistan" kelimesi olduğu kaydedilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Dün 'Kürt vardır' diyenleri hapishanelere atarak Kürtlere karşı suç işleyen devlet yönetme anlayışı bugün Kürdistan'ı tanımayarak ve yasaklayarak aynı zihniyetle suç işlemeye devam ediyor. Siz ve mahkemeleriniz kabul etmedi diye Kürdistan yok olmaz. Kürtler Ortadoğu'nun kadim halklarındandır ve Kürdistan da Kürtler ve diğer halkların birlikte yaşadıkları önemli bir bölgesidir. Bu gerçeği hiçbir idari ya da yargısal karar değiştiremez. Kürdistan Hukukçular Derneği ile dayanışma içerisinde olduğumuzu kamuoyu ile paylaşırken bu anlamsız yasağı kınıyoruz. Meslektaşlarımız hakkında yürütülen soruşturmada yanlarında olacağımızı belirtiyoruz."

Kaynak: AA