Kalderden Kayseri Şeker’e Efqm ve Mükemmellik Modeli

EFQM ve Mükemmellik Modelinin tanıtımı amacıyla KALDER Türkiye Kalite Derneği Kayseri Temsilciliği bünyesinde kurulan İstişare Kurulu Üyeleri Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli’yi makamında ziyaret ettiler
Kurumsal mükemmelliğe giden yolda nerede olduğunun değerlendirilmesi, belirlenmiş vizyonu ve misyonu ile ilişkili olarak temel kuvvetli yönlerinin ve olası iyileştirme alanlarının farkına varılması için kuruluşa yardımcı olunması, Kuruluşun; fikirleri kendi bünyesinde veya dışında etkili biçimde yayabilmesini kolaylaştırmak üzere ortak bir dil ve düşünce tarzının oluşturulması, Mevcut ve planlanan girişimlerin bütünleştirilmesi, tekrarların önlenmesi ve yapılması gerekenlerin belirlenmesi, Kuruluşun yönetim sistemi için temel bir yapı oluşturulması amacıyla uygulanan EFQM ve Mükemmellik Modeli önerisi hakkında bilgilendirme yapan, KAYSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Başyazıcıoğlu KalDer’in sürekli atıfta bulunduğu ve önerdiği, tüm dünyaca kabul görmüş bir yönetim sistemi olan EFQM Mükemmellik Modeli’ni kendi kurumlarında da uyguladıklarını ifade ederek Kayseri’nin önemli bir değeri olan Kayseri Şeker Fabrikası’nı da KalDer Ailesi içinde görmekten mutlu olacaklarını belirtti.

Kalderden Kayseri Şeker’e Efqm ve Mükemmellik Modeli

Ziyarete, KalDer Kayseri İstişare Kurulu Üyelerinden Başyazıcıoğlu Tekstil A.Ş. Genel Müdürü, aynı zamanda KAYSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Başyazıcıoğlu, Kayserigaz A.Ş. Genel Müdür Yard. Adem Dinçay, Orta Anadolu A.Ş. İK Müdürü Nihan Sert ve Kalder Kayseri Temsilcisi Salih Yalçın katıldı.

Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KalDer’in gerek tüm Türkiye’deki misyonunu gerekse Kayseri’de gösterdiği çabaları takdir ettiklerini belirtti.

Benli, yeni yönetim anlayışında kurumsallaşma, profesyonel yönetim tarzı ile Kayseri’de ilk ARGE yi kurmak, enerji verimliliği, kalite belgeleri gibi birçok alanda şirketin sektöründe fark oluşturduğunu söyleyerek 2017 yılında tüm dünya ile daha sıkı bir rekabet ortamının oluşacağını, Kayseri Şeker fabrikası olarak buna şimdiden çok iyi şekilde hazırlandıklarını, bu anlamda KalDer’le oluşabilecek işbirliğine açık olduklarını belirtti.

Kaynak: İHA