Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Erzincan’dan kutsal topraklara giderek hac vazifesini yerine getirecek olan 116 hacı adayı dualarla yolculandı.

Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı
Terzibaba Camisi önünde düzenlenen uğurlama törenine hacı adaylarının yanı sıra aileleri Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı ve İl Müftüsü Yavuz Karabayır katıldı.

Okunan Kur’an tilavetiyle başlayan uğurlamada hacı adaylarına hitaben kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Rabbim bir gün herkese nasip etsin inşallah. Sevdiklerimiz, ailelerimiz, eşimiz, dostumuz için, Gazze’de, Filistin’de, Mısır’da, Irak’ta, Suriye’de ve tüm İslam coğrafyasında zulüm gören kardeşlerimiz ve akan kardeşkanının sona ermesi için dua edeceğiz. Rabbim hac vazifenizi ve dualarını şimdiden kabul eylesin; Rabbim sizleri sevdiklerinize sağlık ve sıhhat içerisinde kavuşmayı nasip eylesin inşallah” dedi.

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise yolculukların ve misafirliklerin en güzeline giden hacılarla bir araya geldiklerini dile getirerek, "Bugün çok mübarek ve mukaddes bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Cenabı Hak bu emrin yerine getirilmesinde sizlere kolaylıklar ihsan etmesini diliyorum. Yolunuz açık olsun, şu anda sıkıntı ve üzüntü içinde olan bütün insanlık aleminin barışına, huzuruna, kardeşliğine, dua ediniz” şeklinde konuştu.

Daha sonra İl Müftüsü Yavuz Karabayır’ın duaları eşliğinde yolcular otobüslerdeki yerlerini aldılar. Dualar ile yolcu edilen hacı adayları havayoluyla mukaddes topraklara gitmek için hareket ettiler.
Kaynak: İHA