Eskişehir'e Yapılan Yeni Stat

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, "Eski stadyum yerine de şehir meydanı oluşturulacak ve Türkiye'nin en büyük şehir meydanı ortaya çıkacak" dedi.


AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Yasası ile bütün köylerin mahalleye dönüştüğünü, buralarda eğitim gören öğrencilerinde taşımalı sistemle taşınacaklarını anımsattı.

Taşımalı sistemin sıkıntıya sebep olacağını ön gördükleri için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştüklerini dile getiren Ünlü, 11 Eylül tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle mahalle olan köylerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın taşımalı sistemi ile öğrencilerin taşınmaya devam edeceğini, eski sisteme devam edileceğini açıkladı.

Yapımı devam eden yeni stadyum konusuna da değinen ve stadyumun AK Parti hükümeti tarafından yapıldığını vurgulayan Ünlü, "Eski stadyum yerine de şehir meydanı oluşturulacak ve Türkiye'nin en büyük şehir meydanı ortaya çıkacak" diye konuştu.

Meydanların caddelerin ve sokakların yerel yönetimler tarafından yapılması gerektiğini belirten Ünlü, şunları kaydetti:

"Yani 15 yıldır bir meydan yapılamamış Eskişehir'e, AK Parti, şehrin en büyük meydanını yapacak. Diğer yere de 33 bin kişilik stadyum yapacak. Yapacağımız hizmetleri bundan sonra sürekli dile getireceğiz. Stadyumun yapılmasında en ilgili birim Eskişehirspor Kulübü'dür. Ama maalesef şimdiye kadar Eskişehirspor Kulübü'nden de yasak savar mahiyetinde açıklamalar gördük. Burası 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi, Başbakanımız tarafından stadyum yapılacağı vaat edildi. Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, AK Parti hizmetlerinin yapıldığı bir araçtır, stadyumu da meydanı da AK Parti yapıyor. Eskişehirspor Kulübü Başkanı, AK Parti'ye ve Başbakanımıza, milletvekillerimize 'teşekkür ediyorum' demeli."

Kaynak: AA