Eski Eşyalar Görücüye Çıktı

İzmir'de Fransız Kültür Merkezi tarafından ikinci el ve antika eşyaların sergilenmesi ve satışı için bir eski eşya pazarı kuruldu.


Merkez tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik, Merkez bahçesine stantların kurulmasıyla başladı.

İnternet üzerinden duyurulan çağrıya yanıt veren vatandaşlardan 12'sinin stant açtığı pazarda eski eşyalar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Antika eserlerin yanında döneminin özelliğini yansıtan, ilginç görsellik ve işleve sahip olan giysi, ayakkabı, mutfak eşyaları, kitap, CD, DVD, plaklar, aksesuarlar ve günlük eşyaların sergilendiğini pazara ziyaretçi ilgisinin yoğun olduğu gözlendi.

Fransız Kültür Merkezi Müdürü Emmanuelle Houles, geçen yıl ilki düzenlenen ikinci el eşya pazarına gösterilen yoğun ilgi üzerine devam ettirme kararı aldıklarını belirtti.

Pazara sadece profesyoneller değil eski eşyalara gönül veren amatör insanların katılımını da önemsediklerini ifade eden Houles, "Amacımız bir satış ortamı değil insanlar arasında bir kültür paylaşımının yapıldığı bir ortam yaratmak. Burada bir çok katılımcı kendi koleksiyonundaki eşyasını satışa sunuyor. Hepsinin birer hikayesi var. Alıcı ile satıcı sadece eşyayı değil hikayeyi de paylaşma imkanı buluyor" dedi.

Eski eşyalara özellikle gençlerin ilgi gösterdiğini ifade eden Houles, bir çok insan için çok değerli gözükmeyen eşyaların yeni neslin dikkatini çekebildiğini ifade etti.

Eski Eşya Pazarı, 13 Eylül Cumartesi günü saat 20|00'da sona erecek.



Kaynak: AA