Akü Hastanesi Poliklinik Ek Binası, Ay Sonunda Hizmete Girecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi AKÜ Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi Poliklinik ek binasının ay sonunda hizmete açılacağı bildirildi.


AKÜ Rektörü Mustafa Solak, üniversitenin Ali Çetinkaya yerleşkesinde bulunan ve inşası tamamlanmak üzere olan binada incelemelerde bulundu.

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı çalışanları ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan Solak, poliklinik binasının eylül sonunda hizmete gireceğini belirtti.

AKÜ Ali Çetinkaya Kampüsünde yer alan sağlık birimlerine yönelik alt yapının iyileştirilmesi ile çevre düzenleme çalışmalarını da tamamladıklarını bildiren Solak, şöyle konuştu:

"Özellikle son 3 yılda Afyonkarahisar ve bölge halkının üniversite hastanesine yönelik talebindeki artış, bu hizmet türlerinde yeni ihtiyaçlar ortaya çıkarttı. Buna cevap vermek, sağlık ve eğitim hizmetlerini istenilen düzeyde sürdürebilmek için yeni projelerin uygulanmasına ihtiyaç duyduk. Poliklinik binamızın hizmete girmesiyle, hastanemiz poliklinikleri tek bir noktadan hizmet vermeye başlayacak.''

Bina incelemesi sırasında Solak'a Rektör Yardımcıları Kemalettin Çonkar ve Mustafa Yıldırım da eşlik etti.

Kaynak: AA