Aydın Kesk'ten İş Güvenliği Eylemi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK), İstanbul'da yaşanan asansör faciasında 10 işçinin hayatını kaybetmesini eleştirdi.

Aydın Kesk'ten İş Güvenliği Eylemi

Sendika binasından Sevgi Yolu’na kadar yürüyen KESK üyeleri, taşeronun çalışma hayatından sökülüp atılması gerektiğini belirtti.

KESK Aydın Şubeler Platformu Sözcüsü Ali Gün, Soma’da yaşanan facianın ardından İstanbul’da meydana gelen rezidans inşaatında 10 işçinin daha iş kazasına kurban gittiğini belirterek, “ KESK olarak yaşamını yitiren işçilerin ailelerine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyoruz. Hepimizi derinden sarsan bu katliam; işçilerin kanından beslenen taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma başta olmak üzere çalışma yaşamını gittikçe daha güvencesiz hale getiren sistem sürdükçe iş cinayetlerinin devam edeceğini bir kez daha göstermiştir. B Soma katliamında kaybettiğimiz işçilerin ailelerine ve yeraltı işçilerine yönelik düzenlemeler bu çuvaldan çıkarılıp daha da genişletilerek ayrı bir yasada düzenlenmelidir. Taşeronlaştırmayla, rotasyonla, sürgünle, kamu emekçilerini amirlerin kulu haline getirmeyi hedefleyen düzenlemelerle iş güvencemiz başta olmak üzere kazanılmış haklarımıza göz diken düzenlemeler derhal geri çekilmelidir. KESK olarak tüm emekçileri 19. yüzyılın kölece çalışma koşullarına mahkûm eden taşeronluğa ve geleceğimizi çalmayı hedefleyen emek düşmanı her türlü uygulamaya karşı mücadeleye devam edeceğimizi kamuoyuna bir kez daha ilan ediyoruz. Taşeron cumhuriyetine dönüştürülen bu ülkeyi emeğin, özgürlüğün ülkesine dönüştürmek için mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: İHA