Yemen'deki Şiddet Olayları

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, ülkesinin krizlerden çıkmasını istemeyen taraflar olduğunu söyledi.

Yemen resmi haber ajansının haberine göre Hadi, ülkesinde bugün yaşanılanların "kesinlikle birtakım çevreler tarafından Yemen üzerinde oynanan bir komplo olduğunu" belirterek, "Sana'da kargaşa yaratmak ve Bağdat ile Şam'da olduğu gibi burayı da ateşe vermek isteyen bölgesel bir ülke var" dedi.

Söz konusu ülkenin ismini vermeyen Hadi, başkent Sana'da toplumun önde gelen birçok isimini ve geçen ay öldürülen 14 askerin yakınlarını kabul ettiği sırada yaptığı açıklamada, "Yemen'in krizden çıkmasını, barış ve güven ortamının sağlanmasını istemeyen komplolar var" ifadesini kullandı.
Petrol çıkarmak üzereyken yaşanan gelişmelerin ardından terör eylemleri endişesi nedeniyle 34 petrol arama şirketinin ülkeden ayrıldığına işaret eden Hadi, "Ancak bizler Yemen'i iç savaştan uzak tutmak için bütün barışçıl taraflarla çalışacağız" diye konuştu.

Hadi, petrol ve türevlerinde sübvansiyonun kaldırılması ve fiyat artışı konusunda Husilerin gösterdiği tepkiye ilişkin "Bu tepkiler sadece sıradan insanların duygularıyla oynamaya yönelik timsah gözyaşlarıdır" şeklinde değerlendirdi.
Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret eden Yemen Dışişleri Bakanı Cemal Abdullah es-Selal de Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'a BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan'a iletilmek üzere Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin gönderdiği mektubu teslim etti.
Yemen'de yaşanan son gelişmelerin de ele alındığı görüşmede Dubai Emiri Al Maktum, BAE'nin Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'nin ülkesindeki krize çözüm bulunması için gösterdiği çabaları desteklediğini vurguladı.
Kaynak: AA