''gelecek Çocuklarla Şekillenecek''Projesi Faaliyetleri

Çorum Emniyet Müdürlüğünce yürütülen "Gelecek Çocuklarla Şekillenecek'' projesi" kapsamında çeşitli sebeplerle okuluna devam edemeyen 300 çocuğun evlerinde ziyaret edilerek, bilinçlendirildiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce, suç ve suçlularla mücadele kapsamında, çocukları bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla uygulanan "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Katılım ve Destek Programı" (ÇOGEP) kapsamında yürütülen "Gelecek Çocuklarla Şekillenecek Projesi"nin çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
Projenin faaliyetlerinden birinin de "Duyarlı Aile Mutlu Çocuk" programı olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Faaliyet kapsamında Haziran-Temmuz döneminde sokakta çalışan, çalıştırılan, suça sürüklenmiş, suçtan zarar görmüş ve okula devamsızlık yapan il merkezinde 130 ve ilçe merkezlerinde de 170 olmak üzere toplam 300 çocuk, ikametlerinde aileleri ile birlikte ziyaret edilerek, konularına göre bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmıştır. Çocukların eğitimlerine destek olmak amacıyla çeşitli kırtasiye ihtiyaçları, ailelerine de çeşitli hediyeler verilmiştir. Önümüzdeki günlerde de dezavantajlı 100 çocuk, müzeyi gezdirilecek ve sinemaya götürülecektir."
Açıklamada, çocuk, genç ve ailelerine yönelik Toplum Destekli Polislik anlayışı kapsamında faaliyetlerin devam edeceği kaydedildi.
Kaynak: AA