Yağlıdere Anadolu Lisesi'nin Lys Başarısı

Yağlıdere Anadolu Lisesi'nde Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucunda 39 öğrencinin bir üst akademik eğitime yerleştiği bildirildi.

Anadolu Lisesi Müdürü Aydın Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013-2014 eğitim öğretim yılı sonunda mezun edilen öğrencilerden 52'sinin Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) girdiğini söyledi.

Bektaş, "YGS'den sıfır çeken öğrencimiz olmadı ve tüm öğrencilerimiz LYS'ye girdi. LYS sonucunda 33 öğrencimiz lisans programına 6 öğrencimiz ön lisans programı olmak üzere toplam 39 öğrencimiz bir üst akademik eğitime yerleşmiş oldu. Mezun ettiğimiz 52 öğrencimizden 3 öğrenci tercih yapmadı. İkinci yerleştirmeden de umuyoruz ki en az 3 öğrenci daha yerleşeceğine inanıyorum" dedi.

Eğitim kadrolarının güçlü olduğunu ifade eden Bektaş, şöyle devam etti:
"Yağlıdere Anadolu Lisesi'ndeki eğitim kadrosuna baktığımızda branş dışı öğretmenlerimizin olmayışı bu yıl başarı çıtasını yükseltmiş oldu. Yeni eğitim öğretim yılında yeni binamızda eğitime başlandığı zaman fiziki olarak öğrencilerimiz daha iyi ortamda eğitim öğretim görecek. Başarının önümüzdeki yıl daha da artacağını umut ediyorum. Bir üst programa yerleşen öğrencilerimize biz de okul yönetimi olarak başarılar diliyoruz."
Kaynak: AA