Uşak'ta 300 Kişeye Girişimcilik Eğitimi

Uşak'ta girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması amacıyla 300 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Zafer Kahraman, Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'ndeki başlayan ilk eğitim öncesi yaptığı konuşmada, girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması amacıyla 300 kişilik eğitim planlandığını söyledi.

Eğitimlerin Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Uşak ABİGEM tarafından verileceğini ifade eden Kahraman, "Girişimcilik eğitimine 19 yaşından gün almış ve kurumumuza kayıtlı kişiler katılabiliyor. Ayrıca İşsiz olan katılımcılara 20 lira cep harçlığı ödeyip, iş kazası ve meslek hastalıkları primi ile sağlık bakımı olmayanlar için genel sağlık sigortası pirimi ödüyoruz" dedi.

Kahraman, eğitime katılmak isteyen girişimcilerin İş-Kur'da yapılan mülakatlara katılmasının zorunlu olduğu belirterek görüşmelerin hala devam ettiğini ve eğitim almak isteyen girişimcilerin kuruma başvuruda bulunması gerektiğini bildirdi.
Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Akyüz de, 6 gruptaki 150 kişiye girişimcilik eğitimi vereceklerini söyledi.

Girişimcilerin sertifikalarını aldıktan sonra kendi işlerini kurmak istemeleri durumunda 30 bin liralık hibe ve 70 bin liralık geri ödemeli desteklerden yararlanabileceklerini dile getiren Akyüz, uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin kendi iş fikirleri olan ve yeni iş kurmak isteyen girişimcilere iş planı hazırlama konusunda planlanmış bir eğitim paketi olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde daha önce mülakatla belirlenen ilk iki grup, eğitime başladı.

Kaynak: AA