Lpg Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Eğitimi

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi tarafından “LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Eğitimi” düzenlendi.

Lpg Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Eğitimi

Çeşitli konu başlıklarında düzenlenen eğitimin sunumu MMO Meslek İçi Eğitim Merkezi(MİEM) Kurs Eğitmeni Makine Mühendisi Seyit Ahmet Kurnaz tarafından yapılıyor. Eğitime 16 makine, 1 endüstri, 1 harita ve kadastro, 3 inşaat, 2 ziraat ve 2 elektrik-elektronik mühendisi olmak üzere toplam 25 mühendis katılıyor

Kursla ilgili bilgi veren MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Er, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ikincil mevzuatı doğrultusunda otogaz istasyonlarının çok tehlikeli işyerleri sınıfında yer aldığına dikkat çekti. Er, bu istasyonlarda sorumlu müdürlük görevini üstlenecek mühendisleri İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Yangın Yönetmeliği ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu mevzuatı gereklerinin yerine getirilmesinden sorumlu olduğunu söyledi.

Otogaz istasyonu sahiplerinin sorumlu müdür istihdamına yasak savma anlayışı ile yaklaşmak yerine, yeterli fiziki altyapı ve çalışma koşullarını oluşturarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalarının hem yasal mevzuat hem de bilginin paylaşımı açısından yerinde olacağını belirten Özkan Er, sektöre yönelik eğitimlerin kesintiye uğramadan devam ettirileceğini açıkladı.

Kursun sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan katılımcılara “LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Yetki Belgesi” verilecek.
Kaynak: İHA