İrak'taki Şiddet Olayları

Irak ordusuna ait savaş uçaklarının, Musul'da silahlı grupların eline geçen Ahdas Hapishanesi'ne düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 70'e yükseldiği bildirildi.

Musul'un batısındaki El-Cumhuri Hastanesi'nde çalışan doktor Velid Casim, kentin batısındaki eş-Şifa Mahallesi'nde bulunan terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların merkez olarak kullandığı ve içerisinde sivil rehinelerin olduğu belirtilen hapishaneye düzenlediği hava saldırısında ölenlerin sayısının 70'e yükseldiğini söyledi.

Casim, hayatını kaybedenlerden 50 kişinin rehine olduğunu ifade etti.

Güvenlik kaynakları bugün yaptıkları açıklamalarda, hapishaneye düzenlediği hava saldırısında ölenlerin sayısının 60'a yükseldiğini duyurmuştu.
Irak'ın kuzey ve batısındaki bazı illerde etkinliğini ve yayılmasını sürdüren IŞİD ve beraberindeki silahlı gruplar, Musul'da yaklaşık 2 aydan bu yana düzenlediği saldırı ve baskınlarda çok sayıda ordu ve polis mensubunun aralarında bulunduğu onlarca kişiyi rehin almıştı.
Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, IŞİD ve beraberindeki grupları "terörist" olarak nitelerken, Sünni gruplar ise yaşananları Maliki zulmü ve Şii mezhepçiliğine karşı Irak'ta kendisini savunmaya geçen Sünni halkın başlattığı isyan olarak tanımlıyor.
Kaynak: AA