Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

AK Parti Gençlik Kolları, cumhurbaşkanı seçim çalışmalarını gözlemlemek için Türkiye'ye gelen 55 ülkeden 120 siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle bir araya geldi.

Ramada Plaza Tekstilkent Otel'de, AK Parti Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanlığınca, farklı ülkelerden gelen temsilciler onuruna akşam yemeği verildi.

Programa, Afganistan, Arnavutluk, Cezayir, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Belçika, Bosna-Hersek, KKTC, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, İtalya, Mısır, İngiltere, Macaristan, Irak, Kenya, Makedonya, Moldova, Karadağ, Filistin, Portekiz, Sırbistan, Somali, Ukrayna ve Yemen gibi ülkelerden temsilciler katıldı.

Programda, Avrupa Parlamentosu, Kenya, Sırbistan ve Pakistan'dan milletvekilleri ile Katar, Ürdün, Bahreyn ve Suudi Arabistan'dan kraliyet temsilcileri de yer aldı.
Programa ev sahipliği yapan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Osman Timurtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de cumhurbaşkanını ilk defa halkın seçeceğini hatırlattı.
Timurtaş, kendilerinin cumhurbaşkanı seçimine dünyanın şahitlik etmesini istediklerini belirterek, "Şu an Türkiye'de bir tarih yazılıyor, daha doğrusu 12 yıllık tarihin önemli eşiklerinden birini yaşıyoruz, ondan dolayı bütün dünyanın buna şahit olmasını istedik. Yerel seçimi de çok önemsediğimiz için o zaman ilk defa buna benzer bir program yaptık" diye konuştu.


Cumhurbaşkanı seçiminde daha büyük bir organizasyon yaparak 100'ün üzerinde ülkeye davetiye gönderdiklerini ve yurt dışından davetli getirdiklerini vurgulayan Timurtaş, şöyle devam etti:
"55 ülkeden 120'nin üzerinde temsilci ve 80 civarında da siyasi parti burada. Burada 2 gün program yapacağız. Ondan sonra Ankara'ya götüreceğiz, orada 2-3 günlük programlarımız var. 10 Ağustos'ta da sandıkları gezdirip seçim gününü birlikte yaşayacağız ve seçim koordinasyon merkezine de götüreceğiz, akşam da genel merkezimizde seçim sonuçlarını birlikte takip edeceğiz. Ondan sonra da ülkelerine göndereceğiz."
Amaçlarının, AK Parti teşkilatlarının nasıl çalıştığını ve seçimlere nasıl hazırlandığını göstermek olduğunu ifade eden Timurtaş, parti olarak yurt dışından çok sayıda heyet kabul ettiklerini ve bu heyetlerden kendilerine en çok "Siz AK Parti olarak seçimlere nasıl hazırlanıyorsunuz? Neler yapıyorsunuz? Bu oyu alırken nasıl bir motivasyonla çalışıyorsunuz?" gibi sorular geldiğini anlattı.
Programa Makedonya'dan katılan Türk Demokratik Parti Gençlik Kolları Başkanı Fuat Hacıeyüp de kendilerinin AK Parti Gençlik Kolları ile sürekli işbirliği içerisinde olduklarını dile getirerek, "Bundan 3 hafta önce AK Parti Gençlik kollarından bir heyet bizi Makedonya'da ziyarete gelmişlerdi. Orada cumhurbaşkanlığı seçimi olacağı konuşuldu. Resmi davet geldi. Biz de başvuru formlarıyla başvurduk ve katıldık" dedi.


Makedonya'da azınlık oldukları söyleyen Hacıeyüp, "Bizim gençlerimiz gelip burada eğitim alır. Türkiye'deki gençler daha tecrübeli ve eğitimli olduğu için Makedonya'ya gelip bizim gençlerimize seçimlerle ilgili olsun, gençlik projeleriyle olsun fikir alışverişinde bulunuyorlar. Farklı kişilerden farklı tecrübeler ediniyoruz ve Makedonya'ya gittiğimizde oradaki seçimlere hazırlanmamız için bayağı bir artı katıyor bizlere. Burada sadece Türkiye'den değil, 50-60 ülkeden farklı gençlerle birlikte olma fırsatını yakalıyoruz, bu da bizim için büyük avantaj" ifadelerini kullandı.
Katar'dan programa katılan Salih Aljarmuzi de Doha'daki bir gençlik merkezinin temsilcisi olarak buraya geldiğini belirterek, kendisini AK Parti'nin ve Türkiye'nin bir üyesi olarak hissettiğini ifade etti.

"Buraya her geldiğimde kendimi ülkemde gibi hissediyorum" diyen Aljarmuzi, şunları söyledi:
"Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğine ve Türkiye'yi yönetim kabiliyetine, Katarlı olarak her daim destek veriyoruz. Kendisini aynı zamanda biz İslam dünyasının lideri gördüğümüz için her zaman olduğu gibi bu seçimde de kendisini en kalbi duygularımızla destekleyeceğiz."
Boşnak kökenli Sırbistan Milletvekilli Enis İmamoviç ise Sırbistan'ın Sancak bölgesindeki Demokratik Eylem Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı olduğunu bildirdi. Sancak'taki Boşnaklar olarak Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını desteklediklerine işaret eden İmamoviç, Erdoğan'ın Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında bütünleştirici bir faktör olduğunu kaydetti.

5 gün sürecek program kapsamında, teşkilat çalışmaları, sahada yapılan seçim çalışmaları, mitinge katılım, genel merkez ziyareti, kurum ziyaretleri ile sosyal ve kültürel aktiviteler gerçekleştirileceği belirtildi.
Kaynak: AA