Bbp Genel Başkan Yardımcısı Yanar Açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, "Ekmeleddin Bey'i İstiklal Marşı'nı bilmemekle itham eden sayın başbakan, çok değil bakın 2009'lu yıllarda aslında İstiklal Marşı'nın okunmaması yönünde kanaat sahibi bir kişi" dedi.

Yanar, Kastamonu'da bir kafede düzenlediği basın toplantısında, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararı aldıktan sonra kendilerine birtakım eleştirilerin gelmeye başladığını söyledi.

Özellikle AK Parti yöneticileri tarafından bu eleştirileri almaya başladıklarını ifade eden Yanar, şöyle konuştu:
"Efendim, 'Siz neden CHP'nin yanında duruyorsunuz? Neden Muhsin Yazıcıoğlu'nun partisini CHP'nin sandığına taşıyorsunuz'. Bu eleştirilerle karşı karşıya kalıyoruz. Bakın size bir hatırlatma yapacağım. Ahmet Necdet Sezer, DSP'nin cumhurbaşkanı adayı. Bakın, DSP'yle Ahmet Necdet Sezer'i cumhurbaşkanı adayı olması için önerenler kimler biliyor musunuz? Bugünkü AK Parti'yi oluşturan o günkü 60 Fazilet Parti'li milletvekili arkadaşlar. Bunların başında, bir Abdullah Gül, iki Bülent Arınç, üç Cemil Çiçek, dört 57 adet bugünkü AKP'li milletvekili. Bu arkadaşlar, hem Ahmet Necdet Sezer'i öneren kişiler arasında yer alıyorlar hem de yapılan seçimde tam destek vermek suretiyle Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanı olmasını sağlıyorlar."
Yanar, kendilerini aldıkları karardan dolayı eleştirenlerin önce kendilerini sorgulaması gerektiğini savunarak, vatandaşlardan geriye dönük tarihlere çok iyi bakmalarını istedi.
"Ekmeleddin Bey'i İstiklal Marşı'nı bilmemekle itham eden sayın başbakan, çok değil bakın 2009'lu yıllarda aslında İstiklal Marşı'nın okunmaması yönünde kanaat sahibi bir kişi" ifadesini kullanan Yanar, Başbakan Erdoğan'ın bu noktadaki kanaatlerini ifade ettiği videolar olduğunu, bunu ispatlayabileceklerini savundu.
Partililer, daha sonra basına kapalı toplantı yaptı.
Kaynak: AA