Başkan Piriştina'dan Dagab'a Övgü

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği (DAGAB) yöneticilerini kabulünde, çalışmalarını takdirle karşıladıklarını söyledi.

Başkan Piriştina'dan Dagab'a Övgü

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, DAGAB (Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği)Yöneticilerini kabulünde, 22 il temsilcinin biraraya gelerek kurduğu DAGAB fikrinin takdire değer olduğunu söyledi.

Piriştina ziyaretine; DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram (Van), Eşbaşkanlar; Mustafa Metin Yardımcı (Ağrı), Ömer Balkaş (Diyarbakır), Hıdır Akın (Mardin), Ahmet Anık (Bitlis), İhsan Yılmaz (Batman), Mehmet Zeki Bulut (Elazığ), Muhlis Yavaş (Muş), Kadın Kolları Başkanı Suna Yasak, Gençlik Kolları Başkanı Pınar Yazıcıoğlu ve Kültür Komisyonu Başkanı Mehmet Emin Dağ katıldı.

Ziyarette konuşan DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram; DAGAB'ın Türkiye'de ilk kez STK'larda eşbaşkanlık sistemini uygulamaya başladığını hatırlatarak, "DAGAB olarak, ulusal ve uluslararası düzeyde akademik çalışmalar yaparak, yaşadığımız kentin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, geniş kapamlı sosyal projelerimizle temsil ettiğimiz Doğulu ve Güneydoğulu hemşehrilerimizle, yaşadığımız İzmir arasında kültürel bir köprünün kurulmasına hizmet ediyoruz."dedi.

DAGAB Eşbaşkanı ve Ağrı Birliği Başkanı Mustafa Metin Yardımcı da, klasik hemşehri örgütlerinden farklı olarak, Doğu Anadolu Bölgesi'nin 13, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin 9 ilinin İzmir'de yaşayan temsilcilerini aynı çatı altında toplamış olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Yardımcı, üniversitelerin sosyal bilimler bölümleriyle işbirliği yaparak, kentlilik bilincinin güçlendirilmesiyle birlikte, kentlilik bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını anlattı.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da, böyle bir birliktelik kurulması fikrini oldukça isabetli bulduklarını, kendilerinin de Belediye olarak dezavantajlı mahalleleri hizmette öncelikli olarak sıraladıklarını belirtti.

Buca Belediyesi'nin imkanları ölçüsünde, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı kentlerle kardeş şehir projesi yürüttüğünü ifade eden Başkan Piriştina, "Bu bölgelerimizde yapacağımız çalışmalarla projeleri DAGAB ile birlikte yapmak isteriz. Çünkü sizlerin oralarda yaşayan akrabaları var. Dolayısıyla bu bölgeleri sizler çok daha iyi bilirsiniz ve bizlere de rehber olabilirsiniz. Biz, DAGAB'ın çalışmalarını takdirle karşılıyoruz ve yapacağınız, uygulayacağınız projeler içerisinde gönüllü olarak bulunmak istiyoruz." diye konuştu.

PİRİŞTİNA'YI DUYGULANDIRAN HEDİYE
DAGAB Yöneticileri ziyarette, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'ya, babası merhum Ahmet Piriştina ile birlikte dizayn edilen ve üzerinde DAGAB logosu bulunan bir resim hediye etti. Resim üzerinde, "Ölümsüz Başkanın adını layıkıyla yaşatmaya aday, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'ya başarılar dileriz." şeklindeki mesaj yer aldı. Bu hediyenin kendisini oldukça duygulandırdığını söyleyen Başkan Piriştina, DAGAB Yöneticilerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA