Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayla Devlet Başkanı Petro Poroşenko, devlet görevlilerinden "Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine gönüllü olarak yardım eden kişilere maksimum destek vermelerini" istedi.

Terörle mücadele operasyonuna katılan askerlere gönüllü olarak yardım eden kişiler ile bir araya gelen Poroşenko, gönüllülerin ve devlet makamlarının eylemlerinde koordinasyonunun önemine dikkati çekti.
Poroşenko, görüşmeye katılan tüm devlet görevlilerine, gönüllere maksimum destek sağlamaları konusunda talimat verdi. Poroşenko, "Hepinizin gönüllere destek verme işi ile ilgilenecek bir görevliniz olmalı. Bu kişinin telefonu gönüllüler için haftanın 7 günü ve günün 24 saati açık olmalı" dedi.

Petro Poroşenko, bölge başkanlarından, terörle mücadele operasyonu sırasında hayatını kaybeden ve orduya zorunlu olarak alınan askerlerin ailelerinin desteklenmesini istedi.
-"Paralı askerlere karşı bir savaş"-
Ukrayna Devlet Başkan Vekili Yuriy Zubko ise "Rusya Barış Kuvvetlerinin" Ukrayna'ya girmesinin "direk saldırganlık" olarak kabul ettiklerini açıkladı.

Zubko, Ukrayna'da iç savaşın olmadığını ileri sürerek, mevcut durumu "Rusya tarafından tutulan paralı askerlere karşı bir savaş" olarak değerlendirdi.
Kaynak: AA