Saruhanlı'da Domates Hasadı Başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, ilçede 35 bin dekar alanda üretimi yapılan domatesin hasadına başlandığını bildirdi.

Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada ilçede domates hasadına başlandığını, sofralık, salçalık ve kurutmalık olarak 3 farklı sektörde değerlendirilen domatesin büyük çoğunluğu Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini kaydetti.

Okur, salçalık domatesin kilogramının 180, kurutmalık domatesin ise 40 kuruşa tarladan çıktığını belirterek "Bu yıl ürün bol, ürünün kalitesi de güzel. Hasat bereketli başladı, hasat edilen ürünlerden salçalık olan bölgedeki işletmelerde işlenip iç ve dış piyasaya ihraç ediliyor. Kurutmalık domatesin ise yüzde 95'i yurt dışına ihraç ediliyor. Hasat edilen ürün, naylon sergiler üzerinde kurutulduktan sonra Avrupa ülkelerine gönderiliyor. AB ülkelerinden kurutmalık domatese büyük ilgi var. Biz Saruhanlı ilçesi olarak yaklaşık 8 yıldır Avrupa'ya domates ihraç ediyoruz" diye konuştu.

Okur, ürünün kalitesine rağmen fiyatının beklentinin altında olduğunu kaydetti.

Saruhanlı'nın Halitpaşa mahallesinde domates hasadına başlayan üreticilerden Veysel Kavas ise 1 dekar araziden yaklaşık 10 ton ürün aldığını, verimin ve kalitenin çok iyi olduğunu belirtti.

Kaynak: AA