Kirazlıyayla Sanatoryumu Btso Akademi Projesiyle Bursa’ya Değer Katacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ‘BTSO Akademi’ projesi çerçevesinde iş dünyasına eğitimlerin verilecek Kirazlıyayla’daki sanatoryum binasının Türkiye ve Bursa ekonomisinin gelişmesinde önemli bir görev üstleneceğini söyledi.

Kirazlıyayla Sanatoryumu Btso Akademi Projesiyle Bursa’ya Değer Katacak

Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında inşa edilen, uzun süre verem hastaları için tedavi merkezi olarak kullanılan Kirazlıyayla Sanatoryum binası, iş dünyasının üst yöneticileri için yakın coğrafyanın önemli eğitim merkezlerinden birisi olacak. Geçtiğimiz hafta yapılan ihaleyi kazanan BTSO, tarihi binada akademi projesini hayata geçiriyor. Proje çerçevesinde yaşam boyu eğitim merkezi haline gelecek olan bina, yeni yüzüyle iş dünyasının eğitim üssü haline gelecek. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve yönetim kurulu üyeleri, Fransa’nın İnsead ve İngiltere’deki Wilton Park örneklerinden yola çıkarak restore edilecek olan Sanatoryum binasını yerinde inceledi.

“BURSA’YA VE ULUDAĞ’A YAKIŞAN BİR BİNA HALİNE GETİRECEĞİZ”
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, tarihi sanatoryum binasının yeni döneminde Bursa’nın ve Uludağ’ın önemli kazanımlarından birisi olacağını belirterek, “Bu tarihi bina, BTSO Akademi Projesi çerçevesinde yaşam boyu eğitim merkezi haline gelecek. Sanatoryum binası, hem Türkiye hem de Bursa ekonomisinin gelişmesinde önemli bir görev üstlenecek. İnşallah 2015 baharında burada renavosyanla ilgili ilk startımızı vereceğiz. Projenin ihtiyacı olan müştemilatla ilgili izinlerimizi yerine getireceğiz. Bursa’ya ve Uludağ’a yakışan önemli bir yapı haline gelecek” dedi.

“DÜNYACA ÜNLÜ EĞİTİM KURUMLARI İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”
Tarihi Kirazlıyayla Sanatoryum binasının uzun yıllar önemli bir sağlık merkezi olduğunu ifade eden Burkay, BTSO Akademi Projesi sayesinde binayı tekrar ayağa kaldıracaklarını kaydetti.

Sanatoryum binasını yakın coğrafyanın eğitim üssü haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan Burkay, şöyle konuştu:
“BTSO olarak, Doğu Avrupa başta olmak üzere yakın coğrafyada iş dünyasının ciddi anlamda değişen konjektüre adapte olması için bu projeyi başlatıyoruz. Dünyaca ünlü eğitim kurumları ile yapılacak işbirlikleri kapsamında sertifika programlarını burada hayata geçireceğiz. Bu sayede üst yönetim kadrosunun eğitim ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu projeye başından bu yana destek olan meclis üyelerine ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Projemiz Bursa’ya ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun.”
BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, tarihi sanatoryum binasının tarihi görüntüsü ve ihtişamı ile Uludağ’ın en önemli yapılarından birisi haline geleceğini ifade ederek, şöyle konuştu:
“Uludağ’ın yolu bile yokken böyle bir bina inşa edildi. Bu bina, iş dünyasının eğitim üssü haline geliyor. BTSO Akademi Projesi ile tarihi yapı, ülkemize ve şehrimize yeni bir vizyon katacak.”
Vali Münir Karaloğlu, Kirazlıyayla’daki tarihi sanatoryum binasının Bursa ve Uludağ’ın gurur olacağına inandığını kaydederek, “Bu bina çok nitelikli bir yapı özelliğini taşıyor. Atıl durumda bekleyen tarihi yapı, artık tekrar ayağa kalkıyor. Küçük dokunuşlarla Kirazlıyayla Sanatoryumu, gerçekten bölgenin ve Uludağ’ın en önemli merkezlerden birisi olacak. BTSO Akademi Projesi kapsamında sanatoryum binamız önemli bir değer haline gelecek. İnşallah eksikliklerinin tamamlanmasıyla bu tarihi yapı, hepimizin göğsünü kabartacak” açıklamasını yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe ise tarihi binanın BTSO eliyle daha kullanışlı hale geleceğini anlatarak, “Sanatoryum binası gerçek sahibini buldu. Burası BTSO’nun himayesine geçmesi Bursa için bir fırsat. Burası iş dünyasının buluşmalarının gerçekleyeceği bir merkez olacak. Burasının şehrimize ve Uludağ’a değer katacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA