Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, Muğla'da

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer vekaleti verir de bu kardeşinizi o makama çıkarırsanız, şunu bilmenizi istiyorum; Bu can bu tende oldukça, paralel yapıyla mücadele sonuna kadar devam edecektir. Çünkü yeni Türkiye, eski tartışmalarla yoluna devam edemez" dedi.

Başbakan Erdoğan, Muğla'da, Eski Garaj Alanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.
Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun uzun yıllar siyasetin içinde kalsa da ''çıraklıktan'' terfi edemeyeceğini belirtti.


Kılıçdaroğlu'nun, "Kürecik'teki radar üssünü kaldır da göreyim" dediğini hatırlatan Erdoğan, Kürecik'teki radar üssünün Türkiye'nin emniyeti için, NATO tarafından kurulduğunu, ABD ile alakası olmadığını vurguladı.
Üssün İsrail'e faydası olmadığını kaydeden Erdoğan, İsrail'in buna ihtiyaç duymadığını, İsrail'de bu noktada zaten ileri teknoloji ve donanımların bulunduğunu vurguladı.
"Sen bununla kimi aldatıyorsun?" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Derdi ne? Yani iftira at, tutmazsa iz bırakır. Acaba bunu söylersem, buradan bana bir puan gelir mi. Gelmeyecek Kılıçdaroğlu. Pazar günü yine göreceksin. Bizi böyle bir tartışmanın içine çekerek Musul'daki vatandaşlarımızın hayatlarıyla adeta alay ediyorsun. Bunların dış politika anlayışı, diplomasiden anladıkları bu. Bunların sırtında yumurta küfesi yok ama kendi ülkesinin vatandaşlarını dert edecek kadar akıl da yok, vicdan da yok. Öbür taraftan MHP Genel Başkanı çıkıyor, oy uğruna, siyaset uğruna, kendisini kurtarmak uğruna Türkmen kardeşlerimizn hayatını tehlikeye atıyor. O burada konuştukça Suriye'deki, Irak'taki, Uygur bölgesindeki kardeşlerimizin şartları daha da zorlaşıyor ama Bahçeli'nin umurunda değil. Onun derdi Türk de Türkmen de değil. O sadece istismarını yapar. Yaptığı açıklamaların nereye varacağını hesap edecek kapasitesi yok."
- "Eski tartışmaları eski Türkiye'de bırakacağız"
Başbakan Erdoğan, CHP, MHP ve HDP'ye gönül veren kardeşlerine seslendiğini ifade ederek, Türkmenler'e MİT'in tırlarla götürdüğü insani yardımların önünü Adana'da kesen ''paralel yapı'', ''paralel yargı'' ve ''paralel güvenliğin'', bunu dünyaya da duyurduğunu, ifşa ettiğini söyledi.

Bunu yapanlarda vatan sevgisi diye bir şey olmadığını belirten Erdoğan, yardımların Bayır Bucak Türkmenleri'ne gittiğini bildirdi.
Erdoğan, ulaştıramadıkları yardımları daha sonra yaptıklarını anlattı. Bu süreçte Devlet Bahçeli'den ve Kemal Kılıçdaroğlu'dan ses çıkmadığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
"Peki ben şimdi soruyorum; madem milliyetçisiniz de bunlara neden ses çıkarmıyorsunuz? Türkmenler'i düşünüyorsunuz da bu Pensilvanya'ya niye ses çıkarmadınız? Çünkü Pensilvanya bunları kayıtlarla, şantajlarla, montajlarla esir aldı. Bunlar da şimdi bedel ödüyorlar. Kendilerini hukuksuzca dinleyen ve şantaj yapan polisler gözaltına alınıyor. Bu CHP, MHP bunların monşer adayı çıkıp operasyonu eleştiriyor. Bakın avukatları filan hepsi orada. Şantaj çok etkili olmuş. İpin ucunu Pensilvanya'ya kaptırmışlar, ipten kurtulamıyorlar. Fakat biz MHP'yi de CHP'yi de, onlara yapılan şantajlardan kurtaracağız ve kurtarıyoruz. 'Bu paralel yapının inlerine girilecek' dedik, milletimizden bu yönde yetki aldık. Şimdi inlerine giriliyor mu? Kardeşlerim biz ne söz verirsek onu yaparız ama daha işin başındayız.
Bazıları diyor ki; 'Başbakanım, cumhurbaşkanı olursan ne olacak?' Kardeşlerim eğer vekaleti verir de bu kardeşinizi o makama çıkarırsanız, şunu bilmenizi istiyorum; Bu can bu tende oldukça, paralel yapıyla mücadele sonuna kadar devam edecektir. Çünkü yeni Türkiye, eski tartışmalarla yoluna devam edemez. Yeni Türkiye, eskinin o gerilim taraftarı, o kutuplaştırma yanlışı veya yanlısı siyaset tarzıyla yoluna devam edemez. Eski tartışmaları eski Türkiye'de bırakacağız. Gerilimi, kutuplaşmayı, etnik kökenler ve yaşam tarzları üzerinden korkutma siyasetini eski Türkiye'de bırakacağız. 77 milyon tek yürek olacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız."
- "Bizimle birlikte havayolu, halkın yolu oldu"
Başbakan Erdoğan, Pazar günü seçilmiş bir cumhurbaşkanı, bunun yanında seçilmiş bir hükümetle "Türkiye'yi uçuracaklarını" vurguladı.
10 Ağustos'ta, 27 Mayıs'ın izlerinin silineceğini belirten Erdoğan, "10 Ağustos, Muğla'nın evladı Adnan Menderes'in ruhunu şad edecek bir tarihtir. Muğla'nın bu yeni döneme, yeni Türkiye'ye en güçlü şekilde sahip çıkacağını biliyorum. Buraya Aydın'dan geliyorum. Aydın'ın sizlere selamını getiriyorum. Muğla, MHP ve CHP'nin dayatma adayına oy vermeyecek, ben bunu biliyorum. Muğla hiçbir zaman dayatmalara boyun eğmedi. Bu monşer aday tuzağına da inşallah düşmeyecek" değerlendirmesinde bulundu.
Muğla'nın, 10 Ağustos'ta tarih yazacağını, bir kez daha demokrasi destanı yazacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Uzun ince bir yoldayız. Malum gidiyoruz gündüz gece. Bize durmak yakışmaz, biz hep çalışacağız ve 2023, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkardığımız yıl olacak inşallah. Dünyanın ilk 10 ülkesi arasına Türkiye'yi sokacağız" dedi.

Erdoğan, göreve geldiklerinden bu yana Muğla'ya yapılan yatırımları anlattı. Karayollarında yaptıkları devrimlerin yanı sıra havayollarını da halkın yolu yaptıklarına, yeni bir sayfa açtıklarına dikkat çeken Erdoğan, eskiden havayolunu büyük ölçüde varlıklı kesimin kullandığını, kendilerinden önce havayolunun, seçkinlerin yolu olduğunu vurguladı.
- "Biz eserlerle konuşuyoruz"
Başbakan Erdoğan, "Bizimle birlikte havayolu, halkın yolu oldu. Bodrum Milas Havalimanına yılda beş milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası yaptık. Dalaman Havalimanını da aynı şekilde büyüttük. Bu yatırımlar devletin kasasından beş kuruş para çıkmadan, yap-işlet-devret anlayışıyla gerçekleşti" şeklinde konuştu.

Para olmadan, karşılıklı güven ve istikrarla bu yatırımları yaptıklarını kaydeden Erdoğan, Muğla'ya sağlık alanında yapılan yatırımların da sürdüğünü söyledi.


"Ekmel'e sorun, Ekmel senin var mı bir eserin? Kılıçdaroğlu, Bahçeli senin var mı bir eserin? Ey Demirtaş senin var mı bir eserin? Eşşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserlerle konuşuyoruz. Ne diyor; 'cumhurbaşkanlığı makamı yol yapma makamı değildir' diyor. Anlayış bu" ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, Bodrum'un yıllardır çözülümeyen su sorununu da kendilerinin çözdüğünü hatırlattı.
Vatandaşlara, "Bundan sonra su sorunu denince, büyükşehir belediyesinin kapısını çalın. Çünkü büyükşehir belediyesi kendisi çözmek zorundadır" diyerek seslenen Erdoğan, İstanbul ve Ankara'nın su sorununu kendi başına çözebildiğini, ancak CHP'li belediyenin yönettiği İzmir'in su sorununu tek başına çözemediğini, kendilerinin çözdüklerini dile getirdi.
Türkiye'nin turizmde de önemli ilerleme kaydettiğini vurgulayan Erdoğan, bu yıl 40 milyon turist rakamının aşılacağını bildirdi.
Türkiye'nin turizmde dünyada altıncı sırada bulunduğunu anımsatan Erdoğan, hedefin beşinci sırada yer almak olduğunu açıkladı.

Erdoğan, gelecek dönem çok daha büyük yatırım, hizmet ve eserlerle buluşacaklarını, her bir şehri 2023 Türkiyesi'ne yakışır bir hale getirmek için gece gündüz çalıştıklarını anlattı.
Erdoğan, milletin teveccühü ve oylarıyla cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, Muğla'da devam eden tüm projelerin takipçisi olmayı sürdüreceğini, başlamış hiçbir projenin yarım kalmayacağını kaydetti.

Yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdiklerini söyleyen Erdoğan, bu ülkenin Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Gürcüsüyle, Arabıyla, Boşnakıyla, Arnavutuyla, Romanıyla, Pomakıyla tek millet olduğunu, Alevi-Sünni ayrımı yapmadıklarını belirtti.

- "Eskiden trenlerde çuf, çuf, çuf, tangır, tungur gidiyorduk"
Ayrım yapmadan millete hizmet ettiklerini söyleyen Erdoğan, göreve geldiklerinden bu yana 26 olan havaalanı sayısını 52'ye çıkardıklarını, Türkiye'yi yüksek hızlı trenlere kavuşturduklarını anlattı.
Erdoğan, "Eskiden trenlerde çuf, çuf, çuf, tangır, tungur gidiyorduk. Fakat şimdi, yüksek hızlı trene bindiğiniz zaman, gayet huzurlu, gayet rahat, yemeğini ye, kitabını oku, yazacağını yaz. Nereden nereye" diye konuştu.

10 Ağustos Pazar günü herkesin sandık başına gitmesini isteyen Erdoğan, "Pazar günü oylarımız çok önemli, çocuklarınıza, torunlarınıza, 'ben halkın ilk seçtiği cumhurbaşkanında oy kullandım' diyeceksiniz. Şu güzelliğe, şu iftihara bak. Mutlaka sandığa gidin, özgür iradenizi yansıtın. Siz vesayete, statükoya son vereceksiniz" diye konuştu.

- Notlar
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, seçim otobüsüyle geldiği miting alanında, eşi Emine Erdoğan ile platforma çıkarak halkı selamladı.
Erdoğan'ın yaklaşık 1 saat süren konuşması sık sık "Muğla seninle gurur duyuyor" şeklindeki sloganlarla kesildi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği mitingde, vatandaşlar Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.
Alanda "Denizler Kadar Engin Sevdamız", "Gençlik Benim Herşeyim", "Milli İrade Milli Güç Hedef 2023" yazılı pankartlar dikkat çekti.
Mitinge, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım ile bölge milletvekilleri de katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA