Chp'li Vekiller Muhtarlarla Buluştu

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışması kapsamında Ordu'da bulunan CHP Ankara Miletvekili Gökhan Günaydın, Ordu Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti.

Chp'li Vekiller Muhtarlarla Buluştu

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz'in makamında gerçekleşen buluşmaya CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, CHP Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal ve beraberindeki heyet katıldı.

Gerçekleşen ziyarette muhtarların çalışma şartları ve yapılan düzenlemeler konuşulurken muhtarlıkların da gelecekteki konumları hakkında görüş bildirildi.

Siyasi hiyerarşide en üst makamda Cumhurbaşkanlığı, en alt kademede ise muhtarların olduğunu belirten Hüseyin Akdeniz, "Muhtarlık makamı halk ve devlet arasındaki köprü gibidir. Vatandaşlar hangi siyasi oluşama destek verirse versin muhtar bunlarla değil halkın talepleriyle ilgilenir. Muhtarlık yüzyılı aşkındır bu topraklarda devam eden bir makam bundan sonrada devam etmelidir" dedi.

Muhtarların özlük haklarının verilmesinde çok çalıştıklarını aktaran CHP Ankara Miletvekili Gökhan Günaydın, "Muhtarlarımızın özlük haklarını almalarında çok çaba gösterdik. Muhtarların belediye kapısında, kaymakamlık kapısında beklemelerini değil aktif olarak çalışmasını, mahallesine ve köyüne hizmet götürebilmesi için belediye meclislerinde veto hakkına sahip olmasını önerdik. Çünkü muhtarlık siyasi olgunun en önemli yapı taşıdır" diye konuştu.

Kaynak: İHA