Canik’e Kalite Belgesi

Canik Belediyesi, TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri Standardı kapsamında kalite yönetim sistemi kurulması amacıyla çalışma başlattı.

Canik’e Kalite Belgesi

Kalite Yönetim Sistemi kapsamında Canik Belediyesi Toplantı Salonu'nda toplantı yapıldı. Başkan Osman Genç, Türk Standartları Enstitüsü Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin yer aldığı toplantıda TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi'nin aşamaları konuşuldu. Toplantıda konuşan Başkan Genç, "Hizmetlerimizin uluslararası kabul görmüş yönetim sistemine uygun olarak idare edilmesi ve sürekliliğinin sağlanması için yapılan ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarız sonunda kaliteli hizmet anlayışımızı alacağımız uluslararası standarda sahip belge taçlandıracağız" dedi.

ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Başkan Osman Genç, "Uluslararası bir yönetim standardı olan TS EN ISO 9001:2008 standardının şartlarını karşılayacak bir kalite yönetim sistemi kurarak, sunmuş olduğumuz belediyecilik hizmetlerinde, iyinin ve iyileşmenin sonu yok düşüncesinden hareketle, kalitenin sürekliliğini sağlamak ve sistemimizi sürekli iyileştirmek temel amacımızdır. Nihai hedefimiz, kuracağımız bu kalite yönetim sistemini ülkemizin ve dünyanın en önemli standartlar teşkilatlarından biri olan Türk Standartları Enstitüsü'nden alacak olduğumuz TS EN ISO 9001:2008 belgesi ile taçlandırmak istiyoruz" diye konuştu.

KALİTE YOLCULUĞU
TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı da, "Bugün burada aslında Sayın Başkan'ın bir anlamda Canik Belediyesi'nde yeni bir ufuk açtığını, bahsetmiş oldukları 'iyileşmenin sonu yok' ifadesinin aslında bir yolculuk olarak nitelemenin mümkün olduğunu düşünüyorum. Bu yolculuğa bir ad vermek gerekirse herhalde en uygun ifade de 'kalite yolculuğu' olur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaygı sürecin, eğitim organizasyonları, sistem kurulum çalışmaları ve nihai olarak da belgelendirme aşaması olduğunu belirterek, bu süreçlerin başarıyla sonuçlanacağına inandığını da söyledi.

Kaynak: İHA