Afgan Mültecilerden Başkan Özhaseki'ye Teşekkür

Kayseri'de yaşayan Afgan mültecileri temsilen bir heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

Afgan Mültecilerden Başkan Özhaseki'ye Teşekkür
Mültecilerden gelen taleplerin karşılanacağını belirten Başkan Özhaseki, "Bize düşen en iyi şekilde ev sahipliği yapmak" dedi.


Afgan Mültecilerin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye yapmış olduğu ziyarete, Afgan Mülteciler Türkiye Temsilcisi Ali Hikmet, Afgan Mülteciler Koordinasyon Gönüllüsü Zakira Frotan ve Kayseri'de yaşayan mültecilerden bir grup katıldı.

Afgan Mülteciler Koordinasyon Gönüllüsü Zakira Frotan, Kayseri'de 85 Afgan aile bulunduğunu ve yaklaşık 400 mültecinin yaşadığını söyledi.

Kayseri'deki tüm Afgan mülteciler adına Başkan Özhaseki'yi ziyaret ettiklerini ifade eden Frotan, "Mülteciler için sağladığınız imkanlar nedeniyle çok teşekkür ederiz. Geçen yıl iki projemiz vardı. Her iki projemize de destek verdiniz. Bayanlarımız KAYMEK kurslarından yararlandılar. Bu yardımlarınızın devamını diliyoruz. Afganistan'da 35 yıldır savaş var. Sabah çıkınca akşam eve döner miyiz bilmiyoruz. Bir şehirden bir başka şehre gidemiyoruz. Kızların eğitimi Taliban tarafından engelleniyor. Okula giden kızlar zehirli gazla öldürülüyor" dedi.

Afgan mültecilerle tek tek tanışan ve yakından ilgilenen Başkan Mehmet Özhaseki de İslam dünyasının içinde bulunduğu durumla ilgili değerlendirmeler yaptı ve İslam coğrafyasında yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. Başkan Özhaseki şöyle konuştu: "Taliban'ın yapmış olduğu vahşetin İslam ile tarif edilir bir tarafı yok. Bir taraftan Hz. Peygamberimizin hanımı Hz. Ayşe Validemiz 2 bin 300'e yakın hadis rivayet etmiş, eğitime önem vermiş. İslam dünyasının huzur içinde olduğu dönemde kadınlar eğitimlerini ve toplumdaki yerlerini almışlar. Kayseri'de 800 yıl önce toplumu idare eden bir kadın var. Ne yazık ki, fakirliğin başladığı yerde cahillik de başlıyor. Eğitime de önem verilmiyor. Eğitim geri plana atılınca her türlü rezalet de başlıyor. Taliban gibi bir anlayış, IŞİD gibi vahşi bir grup çıkabiliyor. Doğrusu Türkiye biraz daha bu tür belaların dışında görülüyor. Anadolu geçmişte olduğu gibi kendi değerlerini taşıyan insanların son barınağı olmaya devam ediyor. Suriye'den, Irak'tan, Afganistan'dan, İran'dan binlerce insan geliyor. Bizlere düşen ev sahipliği yapmak. Sizlere güzel bir ortam sağlamak. Biz öyle gördük, öyle okuduk, öyle inandık. Kurslarımızdan sonuna kadar istifade edebilirsiniz."
Ziyarette daha sonra Afgan Mülteciler adına Başkan Mehmet Özhaseki'ye teşekkür plaketi verildi.

Başkan Özhaseki de kendisini ziyaret eden Afgan çocuklara satranç takımı hediye etti.
Kaynak: İHA