Ted Koleji 32. Şubesini Diyarbakır'da Açacak

Türk Eğitim Derneği (TED) 32. şubesini Diyarbakır'da açacak.

TED Koleji şubesinin Diyarbakır'da açılmasını ön gören protokol, Türk Eğitim Derneği (TED) ile KAİZEN Şirketi arasında imzalandı.
KAİZEN Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, bölgenin geri kalmasının en önemli nedenlerden birisinin kaliteli eğitimin verilmemesi olduğunu ifade ederek, Diyarbakır'ın eğitimdeki gelişmişlik düzeyinde 81 il arasında 74'ncü sırada yer aldığını söyledi.

16 bin metrekare kapalı alana sahip olacak kolejin 900 öğrenci kapasiteli olacağını dile getiren Kaya, "Diyarbakırımız bu tür kaliteli eğitim kurumlarına layık bir kenttir. Bu tür yatırımların sadece gelir getirici yatırımlar değil, kenti geliştirici yatırımlar olduğunu iyi bildiğimiz için bu işe girdik" dedi.

TED Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise 86 yıllık geçmişe sahip olan derneğin 31 okulu ve 1 üniversitesinde 23 bin öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti.

Test ile tost arasına sıkışmış bir nesli kurtarmayı amaçladıklarını kaydeden Pehlivanoğlu, ülke kalkınmasında eğitimin büyük önemi olduğunu bildirdi.
Pehlivanoğlu,10 yıl önce TED olarak daha hızlı bir şekilde Anadolu'da genişleme kararı aldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Yoksul ve orta hallinin ekonomik sınıf atlamasının yegane yolu olan adaletli eğitimin önünü açmazsanız, cebi para dolu olanlar dahil hiç kimse huzurlu olamaz. Diyarbakır'da okul açarak, sadece sonuç itibariyle 900 kişiyi okutmayacağız. Her yıl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile devlet okullarındaki öğretmenlerimizin dil branşındaki eğitimini de üstleneceğiz. "
"Batman'daki tam eğitim burslu çocuklarımız, üniversite sınavlarında aldıkları başarılarla harikalar yaratıyorlar" diyen Pehlivanoğlu, "Bunu Diyarbakır'da da gerçekleştireceğiz. Diyarbakır'da imkanı olmayan çocuklarımızı da okulumuza alıp üniversitedeki cep harçlığı dahil okutacağız. Eğitimin sadece bir ticari kazanç aracı değil, rekabet koşullarının değişeceği bir yapıyı da oluşturmak için buradayız" diye konuştu.

Pehlivanoğlu, gelecek yıl Şanlıurfa'da da okul açacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA