Başkan Çakır, Darende'de Temaslarda Bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende ilçesinde temaslarda bulundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çakır, beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir ve bazı daire başkanlarıyla Darende'deki incelemeleri kapsamında, Yukarı Ulupınar, Aşağı Ulupınar ve Balaban mahallelerinde vatandaşlarla buluştu, muhtarların sorunlarını dinledi.
Çakır, daha sonra ilçe merkezindeki bir otelde düzenlenen ve Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ve AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek'in de hazır bulunduğu toplantıda 67 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.
Kuraklık nedeniyle sulama ve içme suyunda sıkıntı yaşandığını belirten Çakır, şunları kaydetti:
"MASKİ yapılanmamızda idari anlamda sistemin oturması için 2 aya daha ihtiyacımız var. Dolayısıyla saha hakimiyetini kurmak için zaman gerekiyor. Şu an 50 bin saat alımı yapıldı. Saati olmayan, kontrolsüz, saati okunmamış yerleşimler de dahil tüm yerlerin denetimi bize geçecek. 700-800 civarında sondajımız var. Bunların devirleri alınacak. Bunlar azımsanacak rakamlar değil."
Darende'de bir çok köyde su sıkıntısı olduğunu ifade eden Çakır, "Muhtarlarımızdan su ve yolla ilgili bilgileri alacağız. Acil olanları öne alarak bunları çözmeye çalışacağız. Diğer ilçelerde tankerle su gönderdiğimiz yerler var. Belki daha çok Arapgir, Kuluncak, Pütürge bölgelerinde olsa da su sıkıntısı aslında her tarafta var. Bunlar çok büyük sorunlar değil ama çözülmesi için zaman gerekiyor" ifadesini kullandı.
Çakır ve beraberindeki heyet, toplantının ardından Günpınar Şelalesi ve Yenice Mehmet Rüştü Yücel Parkı'nı gezdi.
Kaynak: AA