Yurt Dışında Cumhurbaşkanı Seçim

İtalya'daki Türkler'in cumhurbaşkanı seçimi ilk turunda oy verdiği iki noktadan biri olan Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğu'nda seçmenlerin kullandığı oylar, Türkiye'ye gönderildi.

Cumhurbaşkanı seçimi için kayıtlı 10 bin 382 seçmenden 853'ünün Milano Başkonsolosluğu'nda kullandığı oylar mühürlenen 6 çuvalda, diplomatik kuryelerin nezaretinde THY'nin Milano-İstanbul uçuşunu gerçekleştiren uçağıyla yurda doğru hareket etti.
Oyların bulunduğu mühürlü özel çuvallar için uçağın arka bölümü olan 33. sıradan yer ayrıldığı görülürken, aynı yolcularda olduğu gibi çuvalların koltuklardaki kemerlerle sıkıca bağlandığı dikkati çekti.
Uçağın Atatürk Havalimanı'na varmasından sonra diplomatik kuryeler, oyların bulunduğu çuvalları havaalanındaki Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu'na teslim edecek.
İtalya'da bir diğer oy verme noktası olan ve 2 bin 817 seçmenden 177'si oyunu kullandığı Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'ndeki oylar da mühürlü çuvallarda bu gece de muhafaza edildikten sonra yarın diplomatik kuryeler eşliğinde Roma'dan yine THY'nin tarifeli seferiyle yurda gönderilecek.
Kaynak: AA