Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Yeni Üniversite Yolda

Türk Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda KKTC’den Sorumlu Devlet Bakanı Beşir Atalay ile görüşmesinde TürkSanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri olarak KKTC’ye tam teşekküllü bir vakıf üniversitesi yaptıracaklarını açıkladı.

Genel Başkan Atasoy, "KKTC Güzelyurt bölgesine yapılacak olan bu vakıf üniversitesine T.C. Hükümeti'nden desteklerini ve katkılarını bekliyoruz. Ve inanıyoruz ki KKTC eğitim kurumlarıyla, üniversiteleriyle dünyaya örnek bir ülke olacaktır" dedi.


Atasoy, KKTC Güzelyurt bölgesinde kurulacak olan vakıf üniversitesinin projesi hakkında Beşir Atalay’a bilgi verdi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise Nezaket Emine Atasoy'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Atalay, "Biz T.C. Hükümeti olarak her zaman KKTC’nin her alanda kalkınması için ne gerekiyorsa yaptık. Bundan sonra da yapmaya hazırız" dedi.

Beşir Atalay, "Biz hükümet olarak KKTC’ye yapılacak olan vakıf üniversitesinin Projesi'ni destekliyoruz ve bu vakıf üniversitesinin en kısa zamanda yapımının bir an önce faliyete geçmesi için hükümet olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" diye konuştu.

Öte yandan KKTC Güzelyurt bölgesine yapılacak üniversitenin eğitim kapasitesinin 5000 öğrenci olacağı ve üniversitenin isminin KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, T.C eski Başbakanlarından Bülent Ecevit, T.C Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi isimlerden birisinin adının verileceği açıklandı. KKTC’ de yapılacak olan vakıf üniversitesinin Mütevelli heyet başkanının ise Nezaket Emine Atasoy olacağı açıklandı.
Kaynak: İHA