Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl'de

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Hiç aklınıza gelir miydi; CHP, MHP, marjinal partiler, paralel yapılar, hepsi bir araya gelecek, bir tane adayın arkasında duracak. Bunu yaptılar, bunu da gördük. Hepsinin anlaştığı bu ismin amacı ne? Tayyip Erdoğan'ın önünü kesmek ve ilk turda seçilmesine engel olmak. Fakat Allah'ın izniyle, millet bu tuzakları bozacak" dedi.

Bakan Yılmaz, Bingöl'deki temasları kapsamında partisinin Ilıcalar Belde Teşkilatınca açık bir alanda düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci turda cumhurbaşkanı seçilmesi için partililerden destek istedi.
Cumhuriyet tarihinde ilk kez 10 Ağustos'ta halkın doğrudan sandığa giderek kendi devletinin başını, reisi cumhurunu seçeceğini hatırlatan Yılmaz, geçmişte cumhurbaşkanlarının birileri tarafından gröeve getirildiğini vurguladı.
- "Artık bu sefer er meydanı"
Yılmaz, şöyle dedi:
"Cumhuriyet tarihinde ilk kez cumhurbaşkanını halk seçecek. Bu, çok tarihi, çok önemli bir hadisedir. Geçmişte cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birileri hep karıştırmaya çalıştı. En son yapılan seçimde de, '367' diye bir kural çıkardılar. Hiç olmayan şeyler getirdiler, memleketi karıştırdılar. Artık bu sefer er meydanı. Yani halkın önüne çıkıyor insanlar. Kimsenin karıştırmaya gücü yetmeyecek inşallah. 10 Ağustos'ta 12. Cumhurbaşkanımızı Bingöl'den, Türkiye'nin dört bir yanından seçeceğiz inşallah."
Yılmaz, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanını seçeceğini, Bingöl'ün de plakasının 12 olduğuna işaret ederek, "12. Cumhurbaşkanını, 12 plakalı Bingöl, 12'den vuracak ve rekor kıracak inşallah" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a en yüksek oylardan birini Bingöl'ün vereceğine inandığını kaydederek, "Bu konuda Bingöl'ün sicili parlak. 12 Eylül'de en yüksek oranda, 'hayır' diyen Bingöl, 2010 yılında yaptığımız anayasa değişikliğinde en yüksek oranda 'evet' demişti. Bingöl hep tarihi noktalarda doğru duruş sergilemiş, hakkın, hakikatin yanında olmuş bir şehrimiz" diye konuştu.

"İkinci turla ilgili kimsenin fazla bir iddası yok ancak tüm amaçları ilk turda cumhurbaşkanını seçtirmemek. Çünkü Sayın Erdoğan ilk turda seçilirse hem içerde hem de tüm dünyada daha güçlü olur" diyen Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın vatandaşların oylarıyla birinci turda seçileceğine inandığını dile getirdi.
- "Başbakanın birinci turda seçilmesi çok önemli"
Yılmaz, Gazze, Suriye ve Irak başta olmak üzere birçok İslam ülkesinde acı tablolar yaşandığına dikkati çekerek, şöyle dedi:
"Dünyada zalimler karşısında mazlumu savunacak çok fazla lider ve çok fazla ses yok. Ama Başbakanımız her fırsata hakkın, hakikatin yanında ve güçlülere karşı zayıfın, mazlumların sesi oluyor. Bunu da dünya alem görüyor. Dolayısıyla dünyada Başbakanın daha güçlü olması için cumhurbaşkanı olarak başının dik olması için birinci turda seçilmesi çok önemli. Ülkemizde de aynı şekilde çözüm sürecinin devam etmesi, eski Türkiye'ye geri dönülmemesi, ekonomik kalkınma ve refah düzeyinin artırılması için güçlü bir cumhurbaşkanına ihtiyaç var."
Cumhurbaşkanlığı için aday olan diğer isimlere de değinen Yılmaz, rakiplerin tüm amaçlarının Başbakan Erdoğan'ın birinci turda seçilmemesi olduğunu bildirdi.
"Bunun için ne yaptılar? Gidip hiç kimsenin tanımadığı, bilmediği bir kişi buldular" diyen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Nasıl bir aday aradılar? Belki dar çevrelerde buna karar verdiler. Biraz da bu muhafazakar kesime 'hoş görünsün' dediler. Geçmişinde biraz 'muhafazakarlık olsun' dediler. Hiç aklınıza gelirmiydi CHP, MHP, marjinal partiler, paralel yapılar, hepsi bir araya gelecek, bir tane adayın arkasında duracak. Bunu yaptılar, bunu da gördük. Hepsinin getirdiği ismin amacı ne? Tayyip Erdoğan'ın önünü kesmek. İlk turda seçilmesine engel olmak. Fakat Allah'ın izniyle, millet bu tuzakları bozacak."
Kalkınma Bakanı Yılmaz, konuşmasının son bölümünde Cumhurbaşkanı adayı ve HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, medyada parlatılmaya çalışıldığını kaydetti.

Yılmaz, "Diğer taraftan Selahattin Demirtaş aday biliyorsunuz HDP'nin adayı. Orda da, bugüne kadar bu kesime hiç yüz vermeyen insanların bakıyorsunuz çok fazla ilgi gösteriyorlar. Medyada, şurda burda parlatmaya çalışıyorlar. Oradaki amaç da çok açık ve net. Biliyorlarki bu parti kazanmayacak, etmeyecek ama amaç Tayyip Erdoğan'dan bir şey koparmak, bir şeyler almak. 'Ne alırsak kardır, bir şeyler koparalım ki bu iş ikinci tura kalsın' diyorlar ama Allah'ın izniyle halkımız 10 Ağustos'ta bunlara gereken cevabı verecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA