İsrail'in Gazetecileri Hedef Alan Saldırısı

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Temmuz'dan bu yana 10 gazetecinin hayatını kaybetmesi ve son olarak AA bürosunun ikinci kez bombalanmasını lanetledi.

AGC Başkanı Suat Deniz, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze'ye yönelik saldırıların her geçen gün şiddetinin arttığına işaret ederek şiddet görüntülerinin önüne geçmek için gazetecilerin hedefe alınmaya başladığını belirtti.

Şu ana kadar 10 gazetecinin öldüğü, 38 gazetecinin yaraladığı saldırılarda son olarak AA Gazze bürosunun ikinci kez bombalanmasının İsrail'in yaptığı zulmü, işkenceyi. haberleri görüntü ve fotoğraflarıyla dünyaya duyuran AA'nın dünya ile bağlantısını kesme anlamı taşıdığına dikkat çeken Deniz, şunları kaydetti:
"İsrail her yönden son günlerde gazetecileri kasıtlı ve doğrudan hedef almaya başlaması artık sözün bittiği yere gelindiği anlamı taşımaktadır. yaklaşık 1 aydır devam eden saldırılarda 12 basın merkezi ve aracının hedef alınması, savaş uçaklarının gazetecilere ait 16 evi bombalaması inanılmaz bir durumdur. Bu vahşete tanıklık eden meslektaşlarımızın görevi Gazze'de yaşananları dünya kamuoyuna ulaştırmaktır. Buradan söyleyebileceğimiz tek şey, gazetecilere yönelik şiddet ve saldırgan tutumun artık son bulmasıdır. Dünya buradaki vahşeti başta AA olmak üzere basından takip edebilmektedir. Bir kez daha gazetecilere yapılan saldırıları lanetliyor, AA çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Kaynak: AA