İhd’den Suriye İle İlgili Açıklama

İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şubesi, Suriye’de IŞİD’in Kürtlere karşı yaptığı saldırıları kınadı.

İhd’den Suriye İle İlgili Açıklama

Güres Caddesi Kızılay binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan İHD Siirt Şube Başkanı Zana Aksu, dünyadaki egemen güçlerin bilinçli bir şekilde Irak ve Suriye’yi IŞİD’e bıraktığını söyledi.

Aksu, IŞİD tarafından her gün yüzlerce insan katledildiğini, tarihsel dokunun yerle bir edilerek, kadınların sistematik olarak tecavüze ve cinsel saldırıya, çocukların da acı ve gözyaşı içinde bırakıldığını ifade etti.

Dünyadaki diğer yaşıtlarından habersiz yaşayan çocukların günün her saati, saniyesi travma içinde geçen coğrafyada yeni ölümlere tahammülün kalmadığını ifade eden Aksu, "IŞİD çeteleri 3 Ağustos 2014 tarihinde sabah saat 03.00’dan itibaren Şengal kasabası ile bağlı köylere yoğun saldırı başlatmış, saldırı karşısında halk eldeki silahlarla çetelere karşı çatışmaya girerken sabahın erken saatlerinde ise KDP’ye bağlı peşmergeler konvoy halinde geri çekilerek Şengal’i Ezidileri adeta ölüme terk etmiştir. Şengal’de Ezidi Kürdün ölümüyle sonuçlanan insanlık dışı saldırıların olmasını kaygıyla ve hayretle izliyoruz" dedi.

Ölümleri kınayan bir pankart açan grup, daha sonra basın açıklamasının ardından 100 metre yürüyerek Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim lokaline gitti. Etkinliğe, Siirt Belediye Eş Başkanı Belkıza Beştaş Epözdemir ve çeşitli STK'lar da destek verdi

Kaynak: İHA