Dp Genel Başkanı Uysal Açıklaması

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Demokrasiyi merkeze alan bir anlayışla, parlamenter demokratik rejimiyle beraber geleceğini kuşatacak bir siyasi iklimi Türkiye'de buluşturma mecburiyetimiz var" dedi.

Menteşe ilçesinde Öğretmenevi'nde partililerle ve vatandaşlarla bir araya gelen Uysal, cumhurbaşkanı seçim çalışmaları kapsamında bölgede bulunduğunu belirterek, Muğla'daki sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Belediye Başkanlığını da ziyaret edip fikir alışverişinde bulunacağını kaydetti.

Konuşmasında 10 Ağustos'ta yapılacak seçimlerin önemli olduğunu vurgulayan Uysal, vatandaşları pazar günü oy kullanmaya davet etti. Cumhurbaşkanlığı seçimini fırsat olarak gördüklerini belirten Uysal, "Demokrasiyi merkeze alan bir anlayışla, parlamenter demokratik rejimiyle beraber geleceğini kuşatacak bir siyasi iklimi Türkiye'de buluşturma mecburiyetimiz var" diye konuştu.

Türkiye'nin müşterek değerlerinin, cumhuriyetin ve demokrasinin değerleri ile yeniden bir mutabakat ikliminde buluşacağını kaydeden Uysal, "Türkiye'nin ortak payda yapılabilmesi adına bu değerlerin siyasi anlamda bir rekabet unsuru, bir bölen unsuru olmaktan çıkartmak adına Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Gezdikleri yerlerde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet edip durum değerlendirmesi yaptıklarını ifade eden Uysal, milli güvenlik ve beraberliğin sağlanması adı altında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının PKK terör örgütünün kucağına itildiğini öne sürdü.
Uysal, buradaki programın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ü ziyaret etti.


Kaynak: AA