Çumra'da Haşere İle Mücadele

LJumra Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü ǜmit LJam, son günlerde sivrisinek ve karasinek artışŸının gözlemlenmesi ile ilaçlama çalışŸmalarının arttırıldığŸını belirtti.

LJumra Belediye BaşŸkanı Mehmet OğŸuz, son zamanlarda şŸikayet konusu olan sinek ve haşŸerelerle mücadele konusunda LJam'dan bilgi aldı.
LJam, yaptığŸı konuşŸmada, BüyükşŸehir Yasası ile ekip sayısının ikiye çıkarıldığŸını söyledi.
İlaçlama işŸlemlerinin vatandaşŸların etkilenmemesi ve rahatsız olmaması için gece anons kullanılmadan yapıldığŸını anlatan LJam, şŸunları kaydetti:
"LJumra Belediyesi ilaçlama ekipleri tarafından belirli bir plan doğŸrultusunda cadde ve sokaklarla, yeşŸil alanlar, çöp alanları, çöp konteynerleri, rogarlar belirli zaman dilimlerinde ve periyodik olarak yumurta-larva-pupa-ergin mücadelesini kapsayacak şŸekilde ilaçlanıyor. GeçtiğŸimiz yıllarda sadece uçkunla (erginle) mücadele yapılıp, larva mücadelesinin yapılmamışŸ olması, sinek popülasyonunun katlanarak artmasına neden olmuşŸ ve bu yıl sinekle mücadele çalışŸmalarını yetersiz kılmışŸtır. Sinek ve diğŸer vektörlerle mücadelede başŸarılı olmak için larva mücadelesine ağŸırlık verilmeli ve uçkun mücadelesi ile de entegrasyon sağŸlanmalıdır. Böylece doğŸaya dost ve mücadelede istenilen başŸarının sağŸlandığŸı ve özellikle önümüzdeki yıllarda sinek popülasyonunun en az seviyeye düşŸürüldüğŸü görülecektir."
 
Kaynak: AA