Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası

Almanya'da Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyelerince öldürülen Türklerin avukatı Mehmet Daimagüler, davanın 2016'nın ilk aylarına kadar sürebileceğini tahmin ettiğini söyledi.

Daimagüler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Münih Eyalet Yüksek Mahkemesince davanın taraflarına yapılan bilgilendirmede, 2015 yılının ilk altı ayı için randevu takvimi hazırlandığını söyledi.

Bu normal bir süreç olduğunu ancak davada kararın çıkmasının 6 ay daha geç olabileceğini dile getiren Daimagüler, şimdiye kadar tanıkların sadece bir kısmının dinlenildiğini belirterek, "Davanın 2015'in sonuna ya da 2016 yılının ilk aylarına kadar süreceğini tahmin ediyorum" ifadesini kullandı.
Mehmet Daimagüler, bütün tanıkların dinlemek için mahkemece belirlenen 2015 yılının ortasına kadar olan sürenin yeterli olmayacağını kaydetti.

"Davada 10 cinayet, 23 cinayete teşebbüs ve 2 bombalı saldırı söz konusu" diyen Daimagüler, 5 sanıklı davada sürenin uzamasının normal olduğunu vurguladı.
Almanya'da, 2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişiyi öldüren, çok sayıda soygun gerçekleştiren NSU terör örgütünün varlığı ve cinayetlerdeki rolü ancak 2011 yılı sonunda ortaya çıkarılabilmişti.
NSU üyelerinden Böhnhard ve Mundlos, 2011 yılı kasım ayında bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.
Münih Yükesek Eyaleti Mahkemesindeki dava, 6 mayıs 2013 yılında başlamıştı.
Kaynak: AA