3. Uluslararası Van Gölü Film Festivali

Van'da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Van Gölü Film Festivali'nde, yurt içi ve yurt dışından gelen filmler, sinemaseverlerle buluşacak.

Taksim'de bir otelde düzenlenen festivalin İstanbul lansmanında konuşan Festival Yönetim Kurulu Başkanı Bager Oğuz Oktay, 23-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek festival kapsamında, sinema gösterimleri ve seminerler yapılacağını söyledi.

Mehmet Bükülmez'in yönetmenliğini yaptığı "Gecenin Tenhasında" filminin ilk defa festivalde gösterileceğini belirten Oktay, "Bu yıl 15 Eylül'e kadar devam edecek başvurular kapsamında Nepal, İran, Irak, Azerbeycan'dan film müracaatları geldi. Nepal'den gelen film bizi hem şaşırttı hem de heyecanlandırdı. Fakat film, 45 dakika. Bizim yönetmeliğimizde 60 dakika sınırı var. Sanırım bu film elenecek. Biz Nepal'den gelen filmi yarışmaya alamasak da festivalde göstermek istiyoruz" diye konuştu.

Oktay, Van'da kültür, sanat ve sinema etkinliklerini canlandırmayı ve festivalin Van'da sürdürebilir bir hale gelmesini amaçladıklarını dile getirerek, "Sinemanın Van'da gelişmesi ve genel anlamda sinemaya katkı sağlamayı bu vesileyle de Van'ın tanıtımını yapmayı hedefliyoruz. Festivalin her yıl bir teması oluyor ve genellikle sosyal bir konu seçiliyor. Bu yıl ki temamız, Göç ve Sınır: Mülteci Yaşamlar" dedi.

Van'da önemli bir tarihi alt yapı bulunduğuna dikkati çeken Oktay, önümüzdeki günlerde bir film ofisi ve festivalin film arşivini oluşturarak, bu ofiste yılın belirli zamanlarında film gösterimleri yaparak halka ulaşmayı planladıklarını anlattı.
"Van'ı bir sinema platformu haline getirebilmeyi, burada filmlerin çekilmesini sağlamayı istiyoruz" diyen Oktay, festival kapsamında sinema ve belgesel dallarında gerçekleşecek yarışmanın sonunda başarılı eserlerin sahiplerine ödüller verileceğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA