Yaylaya Dev Türk Bayrağı Dikti

Giresunlu Hüseyin Pekdemir, 2 bin 900 rakımlı Karagöl dağlarındaki Aygır Gölü mevkisine, Giresun'un yanı sıra Ordu ve Sivas'ın bazı yaylalarından da görülen 24 metrekarelik dev Türk bayrağı yerleştirdi.

Dünyada ve Türkiye'de en yüksekte dalgalanan bayrakları araştıran Pekdemir, Türk bayrağını "en yüksek" yere dikmek için çalışma yaptı. Pekdemir, 50 kişiden oluşan bir ekiple Giresun, Ordu ve Sivas sınırındaki bir bölgede yer alan Karagöl dağlarındaki Aygır Gölü'nün de bulunduğu yaylanın üst kısmındaki kayalıklara, 12 metre uzunluğunda direk dikti. Ardından, 24 metrekarelik Türk bayrağı göndere çekildi.
Pekdemir, AA muhabirine, bayrakların yükseklik ve boyutlarıyla ilgili yaptığı araştırmanını kendisini üzdüğünü söyledi.

Araştırmalarında, dünyanın en büyük bayrağının İsrail'de, en yüksek bayrak direğinin ise 110 metre ile Azerbaycan'da olduğu bilgisiyle karşılaştığını anlatan Pekdemir, "Bu durum beni bir hayli üzdü. Düşündüm ki aziz şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulan dev Türk bayrağımız, nice şehitler verdiğimiz bayrağımız en yükseklerde olsun" dedi.

Pekdemir, Türkiye'nin en yüksek bayrağını, Aygır Gölü üzerindeki 3 bin 275 metre yüksekliğe sahip dağa dikmeye karar verdiğini anlatarak, şöyle konuştu:
"Yüzlerce kilogram demir, çimento, matkap, jeneratör gibi malzemeleri 50 kişilik ekiple taşıyarak dağın 2 bin 900 metrelik bölümüne yaklaşık 1 saatte ulaştık. Daha yükseğe çıkamayacağımıza karar verdik. 12 metrelik bayrak direğini buraya diktik ve 24 metrekarelik bayrağı direğe yerleştirdik. Şu anda Türkiye'nin en yükseğinde dalgalanan Türk bayrağı oldu, rakım 2 bin 900 metre. Buradakinden daha aşağıda dalgalanan bayrak ise Erzurum Aziziye Tabyasında, rakım 2 bin 700|"
- Bayrak 3 ilden görünüyor
Bayrağın, 7 krater gölü barındıran Karagöl dağlarında yer aldığına dikkati çeken Pekdemir, "Konumu itibarıyla Giresun, Ordu ve Sivas sınırlarında yer alan bir bölgede. Sivas'ın bazı yaylalarıyla Ordu'nun Çambaşı ve Giresun'un Bektaş yaylalarından görülmekte. Yaylalardaki herkesi bayrak adeta selamlamakta" ifadelerini kullandı.
Aygır Gölü'ne gelen ziyaretçilerden Ali Gürsoy, Türk bayrağını Türkiye'nin en yüksek dağlarından birinde görmenin kendisini çok mutlu ettiğini dile getirerek, "Biz gurbetten geldik, gelir gelmez de bu tepelerde bayrak görmek bizi bir hayli mutlu etti. Bayrak asla yere düşmez, inşallah daha tepeye dikerler" diye konuştu.

Kaynak: AA