Yeni Asır 120 Yaşında

Türk basın tarihinde hep yeniliklerin öncüsü olan ve her gün ilk gün heyecanıyla okurlarının karşısına çıkan Yeni Asır Gazetesi, 120. yaşını gururla kutluyor.

Yeni Asır'ı bu önemli gününde okurları da yalnız bırakmadı. İş, siyaset, sanat ve spor camiası ile okurlarından Yeni Asır'a kutlama mesajları yağdı. Türk basının en köklü gazetesinde çalışıyor olmanın gururunu yaşayan Yeni Asır ailesi de kendilerini bu önemli gününde yalnız bırakmayan okurlarına teşekkür etti.
Yeni Asır'ın kuruluş yıldönümü için bir kutlama mesajı yayınlayan Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak, "Türkiye'nin en köklü gazetesi Yeni Asır bugün 120. yaşına giriyor. 1895 yılından beri okuyucusuyla buluşan Yeni Asır, bir asrı aşan mazisiyle Türkiye'de gazeteciliğin duayeni olarak varlığını ortaya koymayı başardı. Kuruluşundan günümüze her zaman Ege'nin güçlü sesi, güvenilen gazetesi oldu ve bölgenin ekonomik gelişimine önemli katkılar sağladı" dedi.

"Türkiye'de ofset düzene geçen, spor gazetesi çıkaran, magazin eki yayınlayan, bilgisayar kullanan, kısacası hep ilklerin, yeniliklerin ve sürekli gelişimin gazetesi olan Yeni Asır bizlerin gerçek gurur kaynağı" diyen Albayrak, "Yeni Asır'ı bölgenin lider gazetesi haline getiren herkese teşekkür eder, daha nice kuruluş yıl dönümlerini birlikte kutlamayı dilerim" diye konuştu.

Yeni Asır ailesi 120. yaşını gazetenin kalbi olan Yazı İşleri'nde pasta keserek kutladı. Yeni Asır'ın Türk basın tarihinde bir çınar ve bir okul olduğuna dikkat çeken Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, "Kurucularından bugüne kadar gazetemize emeği geçenlere sevgi, saygı ve minnetlerimi sunuyorum. Burası okul olduğu kadar bir aile. Hep birlikte daha nice yıllara. Bizi hiç yalnız bırakmayan okurlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

19 Ağustos 1895'te Selanik'te Hamidiye Mektebi Sanayi Matbaası'nda "Asır" adıyla yayın hayatına başlayan gazetenin en eski çalışanlarından Yeni Asır Spor Koordinatörü Gürkan Ertaç ise, 19, 20 ve 21. yüzyılın tanığı Yeni Asır'ın 120 yıldır dimdik ayakta durduğunu söyledi.

Yeni Asır'ın dönemin modern baskı tesislerinde rotatif, ofset baskı gibi tekniklerini kullanarak her zaman teknolojiyi yakından takip ettiğine dikkat çeken Ertaç, "120 yıllık hayat, kolay bir hayat değil. Gçen sene ebediyete uğurladığımız Şevket Özçelik kardeşimiz dahil tüm hizmet edenleri saygı ve rahmetle anıyoruz. Şebnem Bursalı gibi çok sevdiğimiz bir insanın başımızda bulunması ve diğer arkadaşların el birliğiyle çalışması nedeniyle Yeni Asır'ı yine bir çok yeniliklere imza atacağı yıllar bekliyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA