İşyeri Hekimlerine Eğitim

Antalya Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu, işyeri hekimlerine yönelik bir dizi eğitim düzenliyor.

İşyeri Hekimlerine Eğitim

Düzenlenecek eğitim programları ile ilgili bir açıklama yapan İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyon Başkanı Dr. Metehan Akbulut, “Eğitimlerle ilk olarak işyeri hekimlerinin hukuksal süreçle ilgili bilgi eksikliklerini gidermeyi hedefliyoruz” dedi.

27 Ağustos 2014 Çarşamba saat:18.30'da Antalya Tabip Odası’nda “Her Yönüyle 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İşyeri Hekimlerine Ne Getiriyor?" başlıklı eğitimle, programlarını başlatacaklarını ifade eden Dr. Akbulut, “6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu, bu kanuna bağlı olarak yayınlanan yönetmelikler ve alt düzenlemelerle işyeri hekimliği, iş güvenliği ve çalışan sağlığı konularında birçok düzenleme yapıldı. Bu konuda çoğu meslektaşımız bilgi eksikliğinden kaynaklı hukuki ve idari yaptırımlarla karşı karşıya kalabiliyor” şeklinde konuştu.

Dr. Akbulut, “Biz işyeri hekimleri, mesleğimizin doğası gereği çalışanların hastalanmamasına, hastalandıklarında ise tedavilerine odaklanmış durumdayız. Mesleki uygulamalarımızın yoğunluğu içinde, hekimlik ve sağlık alanına ilişkin hukuksal süreçler hakkında ise çoğu kez yeteri kadar bilgi sahibi olamayabiliyoruz“ dedi.

İşyeri hekimlerinden gelen talepler doğrultusunda ilk aşamada altı alt başlıkta eğitim planladıklarını kaydeden Dr. Akbulut, “Konusunda uzman kişilerden ve akademisyenlerden sürecin tüm boyutlarını öğrenmeye çalışacağız“ dedi.

Dr. Akbulut, eğitimlerin, interaktif yöntemle yapılacağını ve uygulamadaki örneklerin ele alınacağını vurgulayarak; katılımcıların eğitimlerden en verimli şekilde faydalanmasını hedeflediklerini söyledi.

Eğitim programlarının sadece işyeri hekimleri değil bütün hekimlerin katılımına açık olduğunu hatırlatan Dr. Akbulut, “Gerçekleştireceğimiz tüm eğitimler TTB STE/SMG Akreditasyon-Kredilendirme Kurulu tarafından TTB STE/SMG Kredisi ile akredite edilmektedir” dedi.

Kaynak: İHA