Afyonkarahisar Valisi Güner Açıklaması

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, göreve geldiği günlerde, tavuk gübrelerinin verdiği zararlarla ilgili şikayetler alındığını belirterek, "Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek Afyon Enerji ve Gübre Üretim Ticaret ve Sanayi AŞ sayesinde tavuk gübresi, üretime dönüşecek" dedi.

Vali Güner, tavuk gübresinden biyogaz enerji üreten Afyon Enerji ve Gübre Üretim Ticaret ve Sanayi AŞ yönetim kurulu üyeleri Sabit Pekin ve Melih Yurter'i, makamında kabul etti.
Yurter, ziyarette Vali Güner'e, hem çevre kirliliğini önlemek hem de Afyonkarahisar'ın enerji ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak adına tavuk gübresinde biyogaz enerji üretimini gerçekleştirecek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Yurter de tavuk gübresinden üretilecek enerjinin Afyonkarahisar'a ihtiyaç olan elektrik enerjisine yüzde 25 katkı sağlayacağını belirtti.

Güner ise Afyonkarahisar'a hem çevresel hem de insan sağlığı açısından birçok olumsuz etkisi olan tavuk gübresinin bu yatırım sayesinde elektrik enerjisine dönüştüğünü kaydetti.

Bu durumun Afyonkarahisar için çok önemli olduğunu ifade eden Güner, şöyle devam etti:
"Tavuk gübrelerinin verdiği zararlar karşısında birçok şikayetler alıyorduk. Bunun için gerekli iş ve işlemlerde bulunduk hatta Afyonkarahisar'a geldiğim ilk günler içerisinde başlattığım 'Tavuk gübresine hayır, üretime evet' isimli proje kapsamında birçok çalışma ve faaliyette bulunduk. Artık önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek Afyon Enerji ve Gübre Üretim Ticaret ve Sanayi AŞ sayesinde tavuk gübresi, üretime dönüşecek. Bende Afyonkarahisar Valisi olarak bu çalışmaya sonuna kadar destek vereceğim.''
Kaynak: AA