Ktb Başkanı Altıntel Açıklaması

Kırklareli Ticaret Borsası (KTB) BaşŸkanı Turhan Altıntel, yerel yatırımcıların kalkınması için bölgenin Avrupa BirliğŸi Katılım ǖncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamına alınması gerektiğŸini bildirdi.

Altınltel, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, IPARD destekleri ile birlikte Kırklareli, Edirne ve TekirdağŸ'da da tarım ve hayvancılık sektörünün daha da gelişŸeceğŸini söyledi.
42 ilin IPARD kapsamında olduğŸunu ifade eden Altıntel, Kırklareli, Edirne ve TekirdağŸ'ın da IPARD kapsamına alınması için Gıda Tarım ve Hayvancılık BakanlığŸı'na başŸvuruda bulunduklarını belirtti.

Trakya'nın tarım ve hayvancılık açısından Türkiye'nin önemli bölgelerinden biri olduğŸunu vurgulayan Altıntel, şŸunları kaydetti: "Kırklareli, Edirne ve TekirdağŸ tarım ve hayvancılığŸın yoğŸun olduğŸu bölgedir. ǖnemli kaynaklara sahip bölgemizin IPARD kapsamına alınması için çalışŸmalarımız sürüyor.
Yerel yatırımcıların kalkınması için bölgemizin IPARD kapsamına alınması gerekiyor. IPARD, bölge halkının kalkınması ve yerel üreticilerin yatırım yapmasıyla ile ilgili çok önemlidir. IPARD da yapılan yatırımın maliyetine göre desteklemeler veriliyor. Buda yatırımların daha büyük olmasını ve artmasını sağŸlayacaktır. Gıda Tarım ve Hayvancılık BakanlığŸı'na başŸvuruda bulunduk. Türkiye'de IPARD kapsamında 42 il var. Bakanlık bunu 81 ile çıkartmayı hedefliyor."
 
Kaynak: AA