Ankara Alışveriş Festivali

Ankaralı ayakkabı ve çantacılar, Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest-ASF) kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere 10 bin adet ayakkabı ve çanta bağışlayacak.

Ankara Ticaret Odasından (ATO) yapılan yazılı açıklamaya göre, ATO Başkan Vekili Koray Güngör Şanal, ASF İcra Kurulu Başkanı Yüksel Tavşan ve kurul üyeleri, festival hazırlığı kapsamında kuyumcu ve mücevherat, otomotiv, kozmetik ürünleri imalat ve satıcıları, elektrikli ev aletleri, elektronik ve beyaz eşya, telekomünikasyon ve bilişim teknolojileri, kuaför ve güzellik salonları sektör temsilcileriyle ayrı yarı toplantılar yaptı.
Ayakkabı ve çanta sektörleri temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantıda, Ankaralı ayakkabı ve çantacılar festival kapsamında bağış yapma konusunda uzlaştı. Tüm çanta ve ayakkabıcıların desteklediği karara göre, Ankara Alışveriş Festivali kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklara 10 bin adet ayakkabı ve çanta bağışlanacak.
ATO Başkan Vekili Koray Güngör Şanal, sektör temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantıların çok yararlı olduğunu belirterek, dayanışma ruhunun festivali aydınlattığını ifade etti.

Ankara Alışveriş Festivali'nin sosyal boyutunun da bulunduğunu vurgulayan Şanal, ayakkabı ve çanta üretim ve satışı yapan esnafın bu yıl gerçekten örnek bir karara imza attıklarını, bu duyarlılıklarının takdire şayan olduğunu bildirdi.
ASF İcra Komisyonu Başkanı Yüksel Tavşan da Ankara Alışveriş Festivali'nin hazırlık çalışmaları hakkında bilgi vererek, sektörlerle yapılan toplantılarda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Ayakkabı ve çantacıların ihtiyaç sahibi 10 bin öğrenciye katkıda bulunmasının çok sevindirici bir haber olduğunu belirten Tavşan, çanta ve ayakkabı sektör temsilcilerinin festivalimize büyük bir renk kattığını kaydetti.

Ayakkabı Dünyası Yönetim Kurulu Başkanı ve ATO Ayakkabıcılar Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Akbacakoğlu da geçen iki festivalde kendisinin de icra kurulu başkanı olarak çalışmalar yürüttüğünü anımsatarak, Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre festivaller süresince harcamaların arttığını ifade etti.

Ankaralı ayakkabı ve çantacılar olarak festivale nasıl katkı sağlayacaklarını düşündüklerini anlatan Akbacakoğlu, şunları kaydetti:
"Biz arkadaşlarımızla bu yıl festivalde sektörlerimiz adına ne yapabiliriz, diye konuştuk. Festival tam okulların açıldığı döneme geliyordu. Bizim geleceğimizi emanet edeceğimiz göz bebeğimiz çocuklarımızı desteklemek ve mutlu etmenin en iyisi olacağını düşünerek, 10 bin adet ayakkabı ve çanta bağışı yapmak konusunda anlaştık. Bu festivalin en mutlusu bizleriz çünkü bir taşla üç kuş vuracağız. Bir yandan eğitime, diğer yandan festivale katkı sağlarken, çocuklarımızı da mutlu edeceğiz."
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ise ayakkabı ve çantacıların yardım kararını büyük bir memnuniyetle karşıladığını belirterek, Ankara Alışveriş Festivali kapsamında ihtiyaç sahibi çocukların unutulmamasının ve onların okulların açıldığı dönemde ihtiyaçlarının karşılanması kararının takdire şayan olduğunu belirtti.

Türk insanının her durum ve ortamda iyilik ve hayırseverliğini ortaya koyduğuna dikkati çeken Bezci, "Sayın Akbacakoğlu başta olmak üzere katkıda bulunan herkese müteşekkiriz" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA