Almanya'da Camilerin Hedef Olması

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ve TBMM İnsan Haklarını İzleme Komisyonu, son günlerde camilerin kundaklandığı Almanya'ya giderek camileri ziyaret edecek.

YTB'den yapılan açıklamaya göre, heyet 25-26 Ağustos tarihlerinde Berlin ve Bielefeld'e çalışma ziyareti düzenleyecek.
Cami kundaklamalarına ilişkin ziyarette YTB Başkanı Bülbül ile TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, komisyon üyeleri Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal yer alacak. Heyet, konuyla ilgili bilgi almak üzere 25 Ağustos'ta kundaklanan camilerden Berlin Mevlana Camisi'ni ziyaret edecek.
Almanya'da iki hafta içinde üç cami kundaklanmıştı. Kullanılamaz hale gelen camilerde kundaklama sonucu çıkan yangında can kaybı yaşanmamıştı.
Mevlana Camisi'nde 11 Ağustos akşamı inşaatı devam eden bölümde çıkan yangınla ilgili yapılan incelemeler sonucunda yanıcı sıvı madde izine rastlandığını açıklanmıştı. Bielefeld'de de 10 Ağustos'ta bir camideki bağış kutusunu alan kişiler, daha sonra Kur'an-ı Kerimleri caminin içinde üst üste koyarak ateşe vermişti. Yine Bielefeld'deki Süeymaniye Camisi'ne giren kişilerin Kur'an-ı Kerimleri ateşe vermesi sonucunda da yangın çıkmış, camide hasar meydana gelmişti.
Kaynak: AA