Bağlama Sevgisi Engel Tanımadı

Şahinbey Belediyesi tarafından daha önce akülü tekerlekli sandalye hediye edilen ve yeniden hayata bağlanan bedensel engelli Ayfer Polat, şimdi ise çalmayı çok istediği bağlama kursuna katılarak hayallerini gerçekleştiriyor.

Bağlama Sevgisi Engel Tanımadı

Şahinbey Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Binevler Sosyal Tesisi’nde açılan ücretsiz bağlama kursuna katılan bedensel engelli Ayfer Polat, “Evli ve iki çocuk annesiyim. Daha önceleri evde boş boş oturuyordum. Bir gün arkadaşlarla oturduğumuz bir sohbet ortamında Binevler Sosyal Tesisi’nde bağlama kursu olduğunu öğrendim. Benimde bağlama karşı hep bir zaafım olmuştur. Bunu fırsata çevirmek için kursa yazıldım. Kursa yeni başladım. Sağ olsun kurstaki diğer arkadaşlarımızda yardım ediyor. Hocamızın özverili çalışması ile bağlama çalmada baya yol kat ettim. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na iki kez teşekkür etmek istiyorum. Daha önce evden dışarı çıkamıyordum. Akülü tekerlekli sandalye hediye etti, beni yeniden hayata bağladı. Şimdi ise hep haylini kurduğum bağlama kursu imkanı sundu. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği bağlama kursuna katılan diğer kursiyerler de verilen kurstan çok memnun olduklarını belirterek, şunları söyledi:
“Dışarıda özel kurslarda burada ücretsiz aldığımız bağlama kursunun saatlik ücreti 100-150 TL arasında, bizlerinde bu kadar parayı verme imkanı olmadığı için Binevler Sosyal Tesisi’ndeki bağlam kursuna yazıldık. Hocalarımız bizlere çok güzel eğitim veriyor. Bizlere bu imkanı sunan Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.”
Kaynak: İHA