Antalya'da Hes Karşıtı Eylem

Antalya'da bir grup çevreci, Danıştay'ın Alakır Vadisi'nin korunmasına ilişkin kararın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tescillenmediği gerekçesiyle eylem düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen çevreciler, ellerinde "Alakır için adalet", "Yeşili parada değil, doğada seviyoruz", "Rant için talana hayır" yazılı döviz taşıdı. Alakır Vadisi'nin korunmasını ve bölgede hidroelektrik santraller (HES) yapılmamasını isteyen grup, tef ve düdük eşliğinde tepkilerini bağırarak dile getirdi.
Alanda basın açıklamasını okuyan çevrecilerden Tuğba Pınar Günal, Danıştay tarafından Alakır Vadisi'nin birinci derecede doğal sit alanı yönünde karar verildiğini ancak bu kararın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tescillenmediğini öne sürdü.
Alakır Vadisi'nin korunması için 12 bin 600 imza toplandığını anlatan Günal, "Alakır'da yaşam mücadelesi veren canlıların sesini daha güçlü bir şekilde duyurabilmek adına bugün burada toplandık. Alakır'da proje ve yatırım adı altında gerçekleştirilen doğa ve hukuk soykırımlarını derhal durdurun. Zengin biyolojik çeşitliliğe ve doğal güzelliğe sahip bu eşsiz vadi eğer derhal koruma altına alınmazsa içindeki tüm canlılar ile geri dönüşümsüz olarak yok olacak, buna seyirci kalamayacağız" diye konuştu.

Günal, Alakır Vadisi korunma altına alınıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Alanda tef ve düdük eşliğinde dans eden grup, bir süre sonra dağıldı.
Kaynak: AA