Ordululara 'Dask” Bilgilendirmesi

Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü deprem sigortasını arttırmak için Fidangör mevkisi Tahıl Pazarı karşısında stant açtı.

Ordululara 'Dask” Bilgilendirmesi

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), tarafından “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışması kapsamında Ordu’yu temsilen yarışmaya katılan Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü halkı deprem sigortasına yönlendirmek ve bilgi vermek için stant açtı.

Zorunlu deprem sigortalı konutların sayısını artırmak ve depremin zararlarını en aza indirmek amacıyla ülke genelinde düzenlenen “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasın da, Ordu'yu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü temsil edecek. Yarışmada derece yapabilmek için zorunlu deprem sigortası sayısının arttırılması gerekiyor. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü standında da çalışan görevliler halkı bilgilendirmenin yanı sıra deprem sigortasına olan ilgiyi de arttırmaya çalışıyor. Zorunlu deprem sigortası yaptırarak yarışma kapsamın da dereceye girecek illerde can güvenliği sağlanması ile birlikte maddi destek de sağlanmış olacak. Yarışmadan kazanılacak maddi destekle, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne araç gereç alınması hedefleniyor.

Ordu'da bulunan toplam 170 bin 280 konut içerisinde 53 bin 132 konut sigortalı durumda. Şimdilerde yüzde 31 olan sigortalılık oranı yapılan bilgilendirmeler sonucunda üst sıralara çıkması bekleniyor.
Kaynak: İHA