Dünya İnsani Yardım Günü

Türkiye'nin geniş bir uluslararası coğrafyada ve özellikle halen Ortadoğu bölgesinde devam eden tüm krizlerin insani sonuçlarına müdahale konusunda öncü rol oynama kararlılığını sürdüreceği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler'in (BM) Bağdat'taki merkezine 19 Ağustos 2003'te düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 22 insani yardım görevlisinin anısına 19 Ağustos gününün BM Genel Kurulu tarafından Dünya İnsani Yardım Günü ilan edildiği hatırlatıldı.
İnsani yardımlar alanında dünyanın en büyük 3. donör ülkesi haline gelen Türkiye'nin de Dünya İnsani Yardım Günü vesilesiyle, dünya çapında fedakarca görev yaparken hayatını kaybeden bütün insani yardım görevlilerini şükranla andığı, insani yardım görevlilerine yönelik olarak son zamanlarda artış gösteren saldırıları kınadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Tarihte ilk defa düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi'ne 2016 yılında ev sahipliği yapacak olan Türkiye, doğal afetler, savaş, yoksulluk ve toplumsal çatışmalar nedeniyle zor durumda kalanlara yardımda bulunmayı insani bir görev ve uluslararası toplumun istikrarında kilit öneme sahip bir unsur olarak görmektedir. Bu anlayışla, Türkiye, geniş bir uluslararası coğrafyada ve özellikle halen Ortadoğu bölgesinde devam eden tüm krizlerin insani sonuçlarına müdahale konusunda öncü rol oynama kararlılığını sürdürecektir. "
Kaynak: AA